House of Cards: Prvi pogled u šestu sezonu, Robin Wright je na svome u Ovalnom uredu (FOTO)

Bez Kevina Spaceyja, šesta i posljednja sezona serije House of Cards (Kuća od karata) poprimit će jednu drukčiju putanju i novu perspektivu. Hvaljena je politička drama do sada kombinirala perspektivu Spaceyjevog Franka Underwooda i perspektivu Claire Underwood, koju tumači briljantna Robin Wright. Rasplet pete sezone je doveo do situacije u kojoj je bračni par Underwood morao donijeti ključnu odluku – biti ili ne biti. Claire je odlučujući potez odigrala na svoju ruku, što se Franku nipošto nije svidjelo. Pretpostavljalo se da bi šesta sezona mogla rezultirati unutarbračnim konfliktom, ali budući da je Spacey tako reći protjeran zbog seks-skandala, fokus bi trebao biti isključivo na novoj predsjednici SAD-a.

>> Kuća od karata 6: Prvi pogled u šestu, posljednju sezonu bez Kevina Spaceyja (VIDEO)

Doduše, rasplet pete sezone je nekako i olakšao tranziciju u post-Spacyjev nastavak serije. Pitanje je samo kako će se scenaristički ”pojasniti” odlazak Franka Underwooda; pretpostavlja se da bi u pitanju mogla biti smrt, nerazjašnjeni nestanak, možda otmica, posljedica atentata… Uglavnom – mogućnosti ima mnogo, a na scenaristima je da to odrade na što bezbolniji način. Ono što je sigurno, jest ostanak Claire Underwood koja će se samostalno morati boriti s ostalim frakcijama i pojedinačnim interesima u Bijeloj kući. Claire je do sada pokazala ogroman politički kapital i predsjednički potencijal; stoga, bit će itekako intrigantno i zanimljivo pratiti njezin put. Sudeći prema teaseru i objavljenim fotografijama, možemo zaključiti da će se Claire afirmirati kao suverena i moćna političarka.

>> Sense8: Ljepota i brzopletost velikog finala posvećenog fanovima (RECENZIJA)

Robin Wright
Predsjednica Underwood

Netflix još nije precizirao datum izlaska šeste, posljednje sezone. U kratkom teaseru, koji je ujedno i jedina službena najava novih epizoda, naglašeno je samo da će posljednji nastavak House of Cardsa izaći na jesen ove godine. Nastavljamo stoga pomno pratiti razvoj priče; javit ćemo se čim producenti objave konkretniju informaciju, trailer i nove fotke.

>> Babylon Berlin: Kaleidoskop političkih subverzija, razvrata i PTSP-a u predratnom Berlinu (RECENZIJA)

Komentiraj

Komentara