House of Cards: Sjena Kevina Spaceyja u novom teaseru šeste sezone (VIDEO)

Nakon pet uzastopnih godina tijekom kojih je tumačio glavnu ulogu serije, teško je tek tako zaboraviti Kevina Spaceyja i njegovog Franka Underwooda. Uloga beskrupuloznog političara proslavila je već proslavljenog glumca, koji je dobio otkaz nakon skandala oko seksualnih zlostavljanja. Moglo bi se reći da je gotovo pa i nemoguće gledati najave šeste i posljednje sezone serije House of Cards, bez traganja za suptilnim referencama na Underwooda i Spaceyja.

>> House of Cards: Prvi pogled u šestu sezonu, Robin Wright je na svome u Ovalnom uredu (FOTO)

Novi je Twitter-teaser, u tom pogledu, bio itekako indikativan. Naime, teaser je objavljen 4. srpnja, kada se u SAD-u obilježava i slavi popularni Independence Day, odnosno Dan nezavisnosti. U kratkom ali znakovitom videu, vidimo samo Claire Underwood, koju glumi briljantna Robin Wright. Njezina je izjava poprilično jednostavna, kratka i efektna: Claire je sama sebi čestitala Dan nezavisnosti. Nezavisnost ima, ovdje, barem dva značenja. Prvo, Claire se referira na datum izlaska teasera. Drugo, Claire je u punom smislu te riječi nezavisna – nema više Franka, od sada sama kroji svoj politički put.

Druga razina, u kojoj se jasno nazire Spaceyjeva sjena, jest hashtag #MYTURN, koji se pojavljuje odmah nakon njezine izjave. I tu je situacija sasvim jasna: od prve epizode šeste sezone, pa sve do kraja, u prvom je planu samo i isključivo Claire Underwood. Kako će to izgledati, saznat ćemo nakon ljeta, kada će posljednja sezona serije ugledati svjetlo dana.

>> Još Twin Peaksa na vidiku?! Izjava Davida Lyncha pokrenula lavinu spekulacija

Komentiraj

Komentara