House of Cards: Teaser otkrio i spojlerski zapečatio sudbinu Franka Underwooda (VIDEO)

Nakon što je Netflix otkazao suradnju s Kevinom Spaceyjem, napokon je otkrivena sudbina Franka Underwooda. Skandal koji je udaljio Spaceyja od serije House of Cards dodatno je pojačao očekivanja oko nove sezone. Prva stvar koja se u tom procesu nametnula jest – kako će scenaristi riješiti pitanje Frankova nepojavljivanja i kako će se narativ fokusirati isključivo na Claire? Teaser je u tom pogledu otkrio način: riječ je o jednostavnom, ali efektnom rješenju koje se, ruku na srce, možda moglo čuvati i za početak sezone.

>> The Rise of the Phoenixes: Povijest, borba za moć i romansa u kraljevstvima drevne Kine (VIDEO)

S druge strane, svi smo već neko vrijeme znali da Spaceyja i Underwooda u posljednjoj sezoni serije neće biti. Stoga, u pravu su i oni koji kažu da ovdje nije riječ o ‘pravom’ spojleru. Producenti i scenaristi su, iz tog razloga, odlučili kroz teaser obznaniti Frankovu smrt. Jedina nepoznanica je način njegove smrti, kao i eventualna uloga pojedinih likova u tome. Pritom, valja imati na umu reperkusije Frankove smrti kako na odnose i ambijent viših krugova američke političke scene, tako i na putanju kojom je krajem prošle sezone krenula Claire Underwood.

U teaseru se ona čini odlučnijom i samouvjerenijom no ikad do sada. Kratkim govorom nad Frankovim grobom najavila je sezonu koja bi mogla biti opaka, intenzivna i vrlo dinamična. Claire je napokon došla u mogućnost da samostalno kroji svoj put. No, znamo da za sobom vuče jako tešku prtljagu, budući da je predsjednica u više navrata figurativno i doslovno prljala ruke kriminalnim radnjama. Serija nas je već naviknula na to da se mutne akcije iz prošlosti nerijetko vraćaju te da je bumerang efekt u većini slučajeva koban. Zbrojimo li sve dosad viđeno, možemo zaključiti da nas očekuje itekako zanimljiva sezona. Hoće li fanovi nakon nje od Netflixa zahtijevati neku spinoff seriju posvećenu samo Claire, o čemu se već diskutiralo, saznat ćemo nakon 2. studenog.

>> Uzbudljiva jesen na Pickboxu: ruska serija Crvena kraljica, izraelska serija When Heroes Fly, nove epizode Get Shorty…

Komentiraj

Komentara