Hugh Laurie se pridružuje Georgeu Clooneyju u Huluovoj seriji Catch-22

Nova Huluova serija Catch-22 razvija se i raste zanimljivim tempom, okupljajući zvučna imena iz svijeta filma i serija. Nakon angažmana Georgea Clooneyja, koji će glumiti, režirati i zauzeti poziciju izvršnoga producenta serije, Hulu je službeno potvrdio i angažman još jednoga velikana koji se vraća na ovaj streaming servis. Hugh Laurie se tako vraća na Hulu kako bi utjelovio bojnika de Coverleyja i pridružio se ekipi ove mini-serije koja bi, sudeći po glumačkom sastavu, ali i producentskom timu i kompanijama koje su uključene u projekt, mogla predstavljati budući serijski hit.

>> Deadwood revival: Vraća li se kultni western kao film?

Nakon Noćnog menadžera – Catch-22

Catch-22 je serija bazirana na istoimenoj knjizi Josepha Hellera, koja u fokusu ima Johna Yossariana, bombardera američkih zračnih snaga u Drugom svjetskom ratu kojega će glumiti Christopher Abbott. Yossarian se nalazi u kompliciranoj situaciji. S jedne strane, bijesan je jer ga tisuće i tisuće ljudi koje nikada nije susreo, te koji njega nikada nisu susreli, želi ubiti. S druge strane, problem predstavlja njegova vlastita vojska, čiji generali i zapovjednici konstantno povećavaju opseg opasnih misija koje piloti-bombarderi moraju izvršavati.

>> True Detective: Otišao izvršni producent i redatelj Jeremy Saulnier, što se događa s trećom sezonom?

Kratki spoj nastaje kada se u priču uplete naslovni Catch-22: to je jako čudna birokratska procedura i pomalo uznemirujuće pravilo koje tvrdi da je osoba racionalna i zdrava ukoliko se brine o vlastitoj sigurnosti prilikom suočavanja s neposrednim prijetnjama i opasnim situacijama; ukoliko osoba nastavlja letjeti u po život opasnim misijama, onda se ona smatra iracionalnom i ludom. No, upravom u tom trenutku na površinu izlazi ključni problem: ako osoba ispravno procjeni opasnost situacije, ona se smatra racionalnom, te ju je stoga nemoguće osloboditi dužnosti jer je – zdrava. U tom trenutku, dakle, vojnik-pilot mora nastaviti s opasnom misijom…

Clooney i Laurie

George Clooney vraća se svijetu serija prvi put nakon Hitne službe. On će režirati ovu seriju, te nadgledati i dotjerivati djelo s pozicije izvršnoga producenta. Uz to, glumit će pukovnika Cathcarta. Clooney i Laurie su prije dvije godine zajedno oživjeli likove koji su ih proslavili, u kratkom skeču s Jimmyjem Kimmelom, a sada će zajedno uroniti u ozbiljniji pothvat nove Huluove mini-serije. Seriju će producirati Hulu, Paramount, Anonymous Content, Clooney i oskarovac Grant Heslov. Luke Davies i i David Michod su ko-scenaristi, dok se datum premijere mora još utvrditi. Proces pred-produkcije serije je već započeo, a snimanje bi trebalo krenuti tijekom ove godine, što bi značilo da bi mini-seriju mogli dočekati ili krajem 2018., ili u prvoj polovici 2019. godine.

>> Pickbox – Nove serije i filmovi u travnju

Komentiraj

Komentara