GoT 6: Što je pisalo u poruci princa Dorana?

Prije nego li je nesretno skončao, princ Doran primio je čudnu poruku. U kratkoj sceni iz Dornea, Doran (Alexander Siddig) nehotice čita pismo koje gledatelji ne uspijevaju dobro pogledati, sve to uoči brutalnog i poprilično neočekivanog ubojstva kojeg je počinila ljubavnica njegovog pokojnog brata, Ellaria Sand (Indira Varma).

>> IGRA PRIJESTOLJA 6: KRATAK SADRŽAJ SLJEDEĆE DVIJE EPIZODE

(ne)očekivana smrt

Sadržaj poruke, za koju se činilo da je poprilično uznemirila princa, do sada je bila misterija. No, Making of Game of Thrones na svojim je stranicama objavio fotografije predmeta iz Dornea, pa tako i samu poruku koja bi mogla otkriti ključne detalje o konfliktu između Dornea i Kraljeva grudobrana koji će uskoro uslijediti.

Princeza Myracella umrla je od trovanja na našem putovanju kući. Sumnjičim Ellariu, ne tebe, ali moja će sestra zahtijevati rat. Sumnjam da će ju Ellarijina glava udobrovoljiti, ali i to je početak, zajedno s tvojim nećakinjama. Tvoj sin ne može ostati u Kraljevu grudobranu pa ga šaljem nazad istim brodom.

 >> IGRA PRIJESTOLJA: KOLIKO GODINA IMA MELISANDRE? (SPOJLER)ttt

Ne može se sa sigurnošću tvrditi tko je zaista poslao pismo, ali nagađa se da je to bio upravo Myrcellin ujak, pardon, otac, Jaime Lannister (Nikolay Coster-Waldau). On, naime, pati od disleksije, a kako je riječ ”nieces” (nećakinje) pogrešno napisana u pismu, zagriženi fanovi nemaju previše dilema o tome tko je pošiljatelj. Tko god bio, autor poruke nas obaviještava i o tome da je Trystane, Doranov sin, poslan u Dorne, što objašnjava kako su Pješčane zmije uspjele završiti u njegovim odajama i presuditi mu, kada se brod već bio udaljio od Kraljeva grudobrana.

Ima li soka u ovim teorijama? Preostaje nam da saznamo za koji dan, a u međuvremenu možemo potražiti tragove u videonajavi sljedeće epizode – klik!

Komentiraj

Komentara