Igra prijestolja: Najavljen studijski album popularnih glazbenika u čast posljednje sezone

Osme sezone Igre prijestolja još nema na vidiku: snimanje je u tijeku, informacije i detalji strogo su čuvani. Nedavno je glumac Nikolaj Coster-Waldau izjavio da se scenariji automatski brišu nakon snimanja pojedinih scena, kako bi se onemogućilo ikakvo curenje informacija o nadolazećem sadržaju. No, iako se o završnoj sezoni serije ne zna praktički ništa, zanimljive se inicijative i kreativni procesi pokreću oko nje. Najsvježija vijest koja je zaintrigirala javnost jest najava o suradnji između HBO-a i Columbije Records.

>> Maisie Williams: GoT neće snimati više različitih završetaka

Naime, ove dvije kompanije, koje u svojim područjima djelovanja predstavljaju prave gigante i svojevrsne ‘institucije’ kulurne industrije, planiraju realizaciju glazbenog projekta koji bi funkcionirao kao popratni sadržaj osme sezone GoT-a. Riječ je o projektu koji bi – prema informacijama koje stižu s HBO-a – okupio brojne, popularne izvođače različitih glazbenih provenijencija, žanrova i stilova. Cilj inicijative bio bi tako snimanje jednog cjelovitog studijskog albuma čije bi pjesme bile inspirirane Igrom prijestoljaTko bi, dakle, mogao sudjelovati u snimanju ovog albuma?

>> Game of Thrones: detalji o pjesmi koju pjeva Ed Sheeran

Ed Sheeran i Maisie Williams

HBO nije otkrio nikakve detalje o tome, a za sada mudro šuti i Columbia Records. No, mediji kao mediji, spekuliraju – tako se različitim kanalima i društvenim mrežama nagađa koje bi glazbenice i glazbenici mogli biti dio  projekta. Većina se komentatora slaže oko toga da bi veliku većinu, a možda i čitav sastav izvođača, mogla činiti imena koja su vezana za Columbiju ili za neke od drugih izdavačkih kuća koje spadaju pod okrilje Sonyja. Spominju se tako floydovci Roger Waters i David Gilmour te Arcade Fire i Tenacious D.

Ukoliko se HBO i Columbia Records odluče za ovu opciju, onda bi iz projekta ispali glazbenici koji su već gostovali u Igri prijestolja, poput primjerice Coldplayja, Mastodona i Eda Sheerana, čije je gostovanje u posljednjoj sezoni serije izazvalo i – pomalo napuhane – negativne kritike. Coldplay je već i sudjelovao u jednom glazbenom projektu, u GoT mjuziklu; članovi Mastodona su također sudjelovali u GoT-ovim glazbenim projektima a imali su i svoje pojave u seriji. U seriji se pojavio i nakratko pjevao i Sheeran. S druge strane, ako se dvije kompanije dogovore oko otvorenijeg pristupa, onda bi upravo ova imena mogli očekivati na albumu. Pored navedenih, postoji niz drugih glazbenika koji bi odgovarali atmosferi i ambijentu GoT-a. No, o njima ćemo nekom drugom prilikom: sačekajmo najprije službene informacije s HBO-a i Columbije.

>> Igra prijestolja: Sean Bean napokon otkrio posljednje riječi Neda Starka

Komentiraj

Komentara