Igra prijestolja: Osma sezona donosi najveću i najdužu bitku ikada, ruše se rekordi Gospodara prstenova

Raste temperatura. Posljednja sezona Igre prijestolja sve je bliža, a mediji već neko vrijeme prenose razne vijesti na svakodnevnoj razini. Mnoge otkrivaju sporedne detalje, neke popunjavaju prostor, a neke donose zanimljivije podatke. Jedna od tih vijesti, jest najava velike bitke za Winterfell, najava krucijalnog događaja osme sezone.

>> Igra prijestolja: Mračan teaser najavio sukob leda i vatre (VIDEO)

Najveća bitka do sada

Popularni EW, koji je uvijek dobro informiran s onim što se događa u pozadini raznih serija, donio je izvještaj s terena. Naime, ekipa EW-a je prisustvovala i promatrala razvoj snimanja bitke koja će, po brojkama, biti najveća i najduža bitka ikada snimljena. Bitka za Winterfell trebala bi ispuniti jednu čitavu epizodu, a epizode osme sezone, kako su najavili s HBO-a, skrojene su poput filma. No, ono što je također zanimljivo, jest to što će bitka okupiti gotovo sve glavne likove serije, na jednome mjestu, u isto vrijeme.

Snimanje je trajalo oko 11 tjedana; snimalo se noću, po jako niskim temperaturama. Više od 705 ljudi bilo je uključeno u proces realizacije bitke – neki od njih ispred, a neki iza kamera. Epizodu su napisali tvorci serije – Benioff i Weiss. No, za fanove serije, najvažanija je informacija ona koja se tiče režije: nju potpisuje Miguel Sapochnik, koji je režirao možda i najbolje epizode do sada – Bitku kopiladi i Bitku Hardhomea.

Mediji su istaknuli još jedan relevantan podatak – Igra prijestolja ponovno ruši rekorde. Ovog je puta na redu rekord koji je postavio Peter Jackson sa velikom i dugom bitkom u drugom nastavku Gospodara prstenova. Naime, opsada Helmove klisure trajala je oko 40 minuta. Bitka za Winterfell premašit će brojke Dviju kula. Statistike na stranu – ova će bitka biti jedna od važnijih etapa posljednje sezone GOT-a. Bitka bi mogla biti i presudna u borbi za budućnost Westerosa, koja će se početi razvijati 14. travnja.

>> Igra prijestolja: Objavljene prve fotografije, predstavljeni protagonisti osme sezone

Komentiraj

Komentara