Igra prijestolja: Tko će preživjeti Bitku kopiladi? (VIDEO)

Još nas nekoliko sati dijeli od ‘najveće serijske bitke u povijesti’, konačnog okršaja Starkovih i Boltona za Oštrozimlje i vladavinu nad Sjeverom. U prošlotjednoj epizodi ostali smo zakinuti za scene s Jonom i Sansom, a nismo dugo vidjeli ni Ramsaya i njegove nove saveznike, obitelji koje su se nekad klanjale Starkovima. Videonajava predzadnje, devete po redu epizode u ovoj sezoni, vraća nam taj dug.

>> GOT: SAMO 13 EPIZODA U SEZONI 7 I 8?!

Ako je vjerovati traileru, čini se da će se cijela deveta epizoda Igre prijestolja koncentrirati samo na Bitku za Oštrozimlje. Na području na kojem je Stanissova vojska ranije bila kampirala, Davos će, izgleda, otkriti zgarište na kojem je spaljena njegova prijateljica i kći njegova pokojnog kralja, Shireen Baratheon. Melissandre koja je i orkestrirala cijeli slučaj, morati će puno toga objasniti, a sudeći prema traileru, Jon će njoj objasniti da ne želi da ga vrati iz mrtvih ako u bitci izgubi život.

>> IGRA PRIJESTOLJA: SECIRANJE BRANOVIH VIZIJA

hhh
Crvena svećenica će morati puno toga objasniti

U bitci koju predvode Jon Snow i Ramsay Bolton, sudjelovati će Divljaci i njihov div Wun-Wun, Mormontovih šezdeset i dvoje ljudi, šačica drugih vojnika, Davos i Tormund, jaka Boltonova vojska i vojske izdajničkih kuća na Sjeveru, no lako je moguće da će nas iznenaditi i drugi borci koje nam trailer nije pokazao. Možemo to naslutiti iz scene u kojoj čujemo zvuk roga koji privlači Davosovu pažnju. Je li to Noćna straža? Dolaze li i oni u pomoć, i može li tih stotinjak ljudi koliko ih je ondje ostalo povećati šanse Jonu i Sansi da oslobode svoj dom? Ili se radi o nečem Drugom? 😉

U traileru čujemo i Jonov prijedlog Ramsayu da njih dvojica odmjere svoje snage časno, jedan na jedan, kako bi nastradao samo netko od njih, a poštedile se tisuće koje su s njima na istom mjestu. Prema scenama borbe, a i zbog poznavanja Ramsaya i njegove izopačenosti, jasno je da je prijedlog odbijen. Kad smo kod poznavanja Ramsaya, čini se da je Sansa napokon dobila malo čvrstoće u svom nastupu kojim će nasrnuti na Jona za kojeg misli da olako shvaća ovu borbu i Boltonovo kopile s kojim je ipak imala više iskustva nego Snow. Nadamo se da ima dobre savjete i ideje kako povećati njihovu prednost jer je sam pogled na trailer dovoljan da shvatimo ogromnu razliku između vojski ovih dviju strana, i pretpostavimo da se mora dogoditi nešto nevjerojatno da bi Starkovi zaista uspjeli u svom naumu da odu kući. Tko će iz svega ovoga izvući živu glavu? Pogledajte trailer i procijenite sami, a mi ćemo do tad držati fige da to ipak bude Jon.

>> GOT: RAMSAY JE GORI NEGO SMO MISLILI (SPOJLER)

Komentiraj

Komentara