I’m Not Okay With This: Premijera nove Netflixove teen serije s nadnaravnim zaokretom

Problematična djevojka kojoj je otac počinio samoubojstvo te se svakodnevno nosi s obiteljskim i prijateljskim problemima, kao i seksualnim, otkriva da ima supermoći. Zvuči kao neka luda kombinacija serija Stranger Things i The End of the F***ing World. Jer upravo to i jest.

Od producenata serije Stranger Things i redatelja The End of the F***ing World stigla je nova serija I’m Not Okay With This. Radnja prati, kao što je navedeno, problematičnu djevojku Sidney (Sophia Lillis) s izljevima agresije, kojoj školska savjetnica da zadatak pisanja dnevnika. Upravo tako je i serija formirana; uz naraciju Sidney u obliku čitanja dnevnika, saznajemo o njenom životu.

Doselila se s majkom i mlađim bratom u novi grad, nakon što je njen otac počinio samoubojstvo u njihovom podrumu. Ne podnosi nijednu osobu u svojoj školi, kao ni u ostatku malog grada, osim najbolje prijateljice (i simpatije) Dine te novog prijatelja (i također simpatije) Stanleyja Barbera. Prethodno navedene napomene u zagradama pokušavaju naglasiti još jednu zanimljivu tematiku ove serije- propitivanje seksualnosti.

>> Horor triler na majčin dan: Objavljen trailer filma „Bježi“

Nadnaravni zaokret

Kako ovo ne bi bila obična tinejdžerska serija s običnim tinejdžerskim problemima, Sidney počinje otkrivati svoje supermoći. Tako u uvodnim scenama prve dvije epizode (nisam došla dalje jer sam počela prakticirati samokontrolu) možemo vidjeti Sidney kako trči na praznoj ulici prekrivena krvlju, dok tijekom epizoda otkrivamo da snagom uma može razbiti, ošteti i pomaknuti stvari, ali i ljude.

Od 26.2. prva sezona serije je dostupna na Netflixu. Iako još uvijek ne znamo može li dostići popularnost „Stranger Thingsa“ i „The End of the F***ing Worlda“ svakako joj treba dati šansu. Epizode su u trajanju od 20-ak minuta pa vam ni neće uzeti previše vremena.

Piše Ivana Krmpotić

>> Časni sud (Your Honor): Izraelska kriminalistička serija koju nećete moći prestati gledati

Komentiraj

Komentara