Intervju: Elizabeth Hurley (The Royals)

Prekrasna britanska glumica Elizabeth Jane “Liz” Hurley dane provodi sa svojim 15-godišnjim sinom Damienom na setu nove sapuničaste dramske serije Kraljevska obitelj (The Royals) u kojoj tumači lik kraljice Helene. Njezin je sin Damien dobio gostujuću ulogu razmaženog princa Hansela von Liechtensteina, a Liz nam je dala intervju povodom premijere treće sezone na Pickboxu. U zanimljivom intervjuu otkrijte pikanterije sa seta, koje serije Liz voli gledati, koje su je serije obilježile, ali i koje bi glumce htjela vidjeti u 4. sezoni Kraljevske obitelji!

Glumiš lik kraljice Helene u Kraljevskoj obitelji (The Royals). Kako je to glumiti KRALJICU? Jesi li imala kakve posebne pripreme za ulogu? Na koje si izazove naišla?

Jako je zabavno glumiti kraljicu Helenu, manipulativna je, glamurozna i upitnog morala. Još uvijek se ne zna je li više heroina ili je ipak zločesta. Ona je kontroverzna kraljica koja voli svoju djecu ali ih želi kontrolirati. Strastvena je i oko svog Kraljevstva, i učinit će sve da zaštiti monarhiju. Definitivno se mogu povezati s tim koliko je kraljica Helena zaštitnički nastrojena prema svojoj djeci – sigurna sam da se tako osjeća svaka majka. Istraživala sam pravu Kraljicu i kako se ponaša obnašajući svoje javne poslove. Kad biram kostime, pokušavam zamisliti kako bi se danas oblačila princeza Diana.

Kraljevska obitelj tvoj je svojevrsni povratak na male ekrane. Jesi li očekivala da će serija biti hit?  Možemo zamisliti pitch: moderna kraljevska obitelj gdje su svi pomalo ludi… Što si o toj ideji mislila na prvu?

Oduševio me pilot, kojeg je napisao scenarist Tree Hilla Mark Schwahn. Odmah me privukla ideja da se gledateljima omogući gledanje iza zatvorenih vrata naše fiktivne palače.  Zaintrigirala me serija koja prati britansku kraljevsku obitelj koja živi u ludom svijetu izobilja i kraljevske tradicije u kojem se ispunjavaju sve želje, ali i onom svijetu koji dolazi s cijenom dužnosti, sudbine i života otvorenog javnosti.

Nije lako biti dio Kraljevske obitelji

Koje serije trenutno gledaš? Koja serija ti je najdraža serija svih vremena?

Loša sam kad se radi o televiziji, ali nedavno je, 6 godina poslije, na red konačno došla serija Na putu prema dolje (Breaking Bad). Bila sam oduševljena i jedva da sam izašla iz kuće dok nisam sve pogledala do kraja. Mislim da je nevjerojatno dobra. Gledam i Vladaricu (Reign) sa svojim sinom, i Dobru ženu (The Good Wife). 

>> BLOOD AND WHISKEY: AARON PAUL POSTAJE JACK DANIEL U SERIJI O ŽIVOTU POZNATOG PROIZVOĐAČA VISKIJA?

Koje su serije obilježile tvoje djetinjstvo? Koje klasike bi preporučila fanovima serija?

Odrasla sam na Dinastiji (Dynasty) i Dallasu – što vjerojatno objašnjava moju ljubav prema Kraljevskoj obitelji!

 Kakav si tip osobe – voliš li više bingeati ili pratiti epizode iz tjedna u tjedan?

Definitivno binger.

Postoje li neke sličnosti između tvoje Kraljevske obitelji i one prave?

Mislim da je u prvih nekoliko minuta serije jasno da ona nema nikakve veze s pravom kraljevskom obitelji i da se radi o fikciji. Tvorac serije Mark Schwahn imao je slobodne ruke u svemu. Ipak, radi se o najpoznatijoj i najprivilegiranijoj obitelji na svijetu, i ništa nije izvan granica.

Liz se odlično slaže sa svojom Kraljevskom obitelji na setu

Je li čudno zbijati šale na račun najveće institucije u Velikoj Britaniji? Jesi li zbog toga ikad imala problema?

Nipošto, radi se o čistoj fikciji. Ipak, Kraljevska obitelj je drama, a ne komedija, ali sapuničasta drama.

Čuli smo da si za lik kraljice Helene crpila inspiraciju od Cruelle DeVille. Možeš li nam reći nešto više o tome?

Išla sam na kombinaciju između Joan Collins iz Dinastije, Cruelle de Ville iz 101 Dalmatinca i svake majke koja želi najbolje za svoju obitelj.

Predivnu Liz gledaj na Pickboxu u Kraljevskoj obitelji (The Royals)

Kako je to biti iza scene s kraljevskom obitelji? Slažete li se?

Obožavam svaki dan ići na posao i osjećam se zaista zahvalnom što se odlično slažemo. Osjećamo se kao obitelj sada. Jako se dobro slažem s glumcima koji glume moju djecu i uvijek im se ispričam unaprijed kad će moj lik u idućoj sceni biti užasan prema njima.

Možeš li nam otkriti neki sočan detalj sa seta? Koja ti je najdraža priča sa seta?

Moj lik kraljice Helene je borac, ali ima i senzualnu stranu. Kombinacija romantike s intrigom čini svaki dan na setu dobrim.

Tvoj sin također je glumio u Kraljevskoj obitelji. Jeste li se zabavljali na setu? 

Prve dvije sezone, moj je sin ljetne praznike provodio na setu, pa kad su mu ponudili ulogu u trećoj sezoni, to je bilo predivno. Oboje smo bili oduševljeni. Znao je sve o seriji i napisali su mu izvrsnu ulogu. Ja tada nisam snimala pa sam mu oko svega pomagala. Bilo je totalno bizarno – trčala sam okolo, dodavala mu vodu…

>> 12 OSCAROVSKIH KLASIKA NA PICKBOXU

U seriji zbijate šalu na račun Hugha Granta. Koja je bila njegova reakcija na nadimak Huge Grant?

Mislim da još nije pogledao treću sezonu pa mislim da još uvijek ne zna!

U seriji ima raznih ljubavnih afrea. Koja ti je najdraža, jedna od tvojih ili neka od tvoje kćeri? 

Mislim da je moja veza s mnogo mlađim Spencerom jako zabavna. Nažalost, on se zaljubi u kraljicu Helenu pa nisam sigurna da će to sretno završiti……..

“Jako je zabavno glumiti kraljicu Helenu, manipulativna je, glamurozna i upitnog morala.” – kaže Liz o svojoj ulozi

Svi znamo da se kraljica i princeza ne slažu najbolje. Kao majka, što bi joj savjetovala? Kako imati bolje odnose s najbližima?

U trećoj sezoni kraljica Helena i princeza Eleanor zapravo se zbliže i vrlo je dirljivo kako će se ponovno povezati.

Imali ste puno zvijezda u gostujućim ulogama, koga bi htjela vidjeti idućeg?

Ajme, mogu li pucati visoko?  George Clooney i Brad Pitt bi bili odlični.

>> GLEDAJ KRALJEVSKU OBITELJ NA PICKBOXU

Vidimo kako se svi brinu za kraljevsku obitelj i dosta smo ljubomorni na to. Misliš li da pravu kraljevsku obitelj tretiraju na isti način? Bi li svoj život mijenjala za onaj kraljevski? 

Definitvno se o tome može puno reći… i da, mislim da je mnogo stvari za njih predivno, ali stalna izloženost javnosti može biti užasna. Mislim da sam sretnija kao ja.

Komentiraj

Komentara