Into the Badlands: Ususret nastavku spektakularne treće sezone

U zamršenom univerzumu postapokalipse, jedna serija se posebno izdvaja – Into the Badlands. Atmosfera ovog svijeta, koji je od našeg udaljen stotinama godina, te dinamika radnje i različite žanrovske linije koje se isprepliću, kao i šarena paleta likova i priča, definiraju seriju kao jednu od boljih na koje smo u zadnje vrijeme naišli. Prva je sezona na samom početku dala do znanja da je riječ o naslovu koji ćemo itekako dobro zapamtiti; druga je potvrdila kvalitetu, proširila priču i navukla nas avanture protagonista. Vrijeme je da krenemo dalje – treća je sezona pred vratima. A tko još nije gledao – vrijeme je da počne.

U svijetu u kojem je čovječanstvo dovedeno do ruba, u kojem je civilizacija gotovo pa i uništena, gdje su preživjeli ljudi nazadovali do stanja bez nužnih resursa za život, vodi se nemilosrdna i sirova borba. U pitanju nije samo puko održavanje života, već i – želja za osvajanjem. “Povratak” feudalnog društva  u dalekoj budućnosti oblikovao je i novo-stare ambicije šačice pojedinaca na vlasti. Baroni su se nametnuli kao oni koji predvode priču osvajanja i diktiranja; s druge strane, mnoštvo drugih likova ima različite poglede na okolinu i društvo. Različite perspektive, ambicije i ideali ulaze u konflikt – a Into the Badlands je serija koja pokazuje kako se konflikti mogu razrađivati na vrlo kreativne, nepredvidljive i originalne načine.

Promjene i radikalni preokreti radnje izmijenili su pejzaž serije: štogod gledatelji očekivali i predviđali, Badlands ne prestaje iznenađivati. Na samom je početku sve izgledalo drukčije. Granice su se pomaknule, neke i izblijedile i izgubile jasnoću, a odnosi moći postali su neuhvatljivi, likovi sve kompleksniji, teren sve opasniji. Treća sezona donosi nove borbe i ratove, rizike za protagoniste, čiji životi ulaze u novu fazu nestabilnosti pod imperativom preživljavanja, povezivanja i ostvarenja vlastitih ideala. Nakon što je Učitelj (Master) prekinuo rat Udovice (Widow), te nakon što je Pilgrim prihvatio i uzeo Henrijev dar, teško je predvidjeti nas očekuje u trećoj sezoni.

Into the Badlands nije samo serija za ljubitelje postapokalipse i borilačkih vještina. Serija sadrži mnogo više elemenata. Drama, akcija, živopisni likovi, estetika serije, te društveno-politička i moralna pitanja, čine specifičnost i kompleksnost serije čiju treću sezonu s nestrpljenjem iščekujemo. Na sreću, do nje nema još mnogo vremena: 25. ožujka stiže, ekskluzivno, na AMC kanalu. Dovoljno vremena da oni koji još nisu, urone u ovaj svijet.

Komentiraj

Komentara