J.K. Rowling otkriva: Dumbledore i Grindelwald bili su ljubavnici

Najpoznatija spisateljica na svijetu J.K. Rowling, koja je napisala sedam knjiga o čarobnjaku Harryju Potteru i njegovom čarobnjačkom svijetu, otkrila je kako su ravnatelj magične škole Hogwarts Albus Dumledore i jedan od najmračnijih i najopasnijih čarobnjaka Gellert Grindelwald bili u seksualnom odnosu. Britanska spisateljica poznata je po tome što je sagradila kompleksne likove u svijetu Harryja Pottera koje je razradila i do zadnjeg detalja.

>> Gospodar prstenova: Otkriveno vrijeme radnje Amazonove serije, nema mladog Aragorna

Proširujući čarobnjački svijet, J.K. je stvorila i franšizu knjiga i filmova koji prethode vremenu Harryja Pottera i otkrivaju razne magične tajne iz prošlosti: Čudesne zvijeri i gdje ih naći (Fantastic Beasts And Where to Find Them) te nastavak Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) koji se premijerno prikazivao prošle zime. Za vrijeme snimanja materijala za nadolazeće specijalno Blu-Ray izdanje, Rowling je govorila o “seksualnoj dimenziji” odnosa između Dumbledorea i mračnog čarobnjaka Grindelwalda te je njihovu vezu okarakterizirala kao “izuzetno intenzivnu”, izvještava Complex.

“Njihova je veza bila izuzetno intenzivna. Bila je strastvena, i bila je ljubavna. No kao što se to dogodi u svakoj vezi, gay ili straight ili kako god je želite nazvati, nikad ne znamo što onaj drugi zapravo osjeća. Ne možeš znati, možeš vjerovati da znaš. Tako da sam manje zainteresirana za seksualnu stranu odnosa – iako vjerujem da je ta veza imala seksualnu dimenziju – a više me interesiraju njihove emocije koje su imali jedan prema drugome, što je na kraju krajeva najfascinantnije u svim ljudskim odnosima.”

Opaki čarobnjak Grindelwald

Ovo nije prvi put da je Rowling govorila o Dumedoreovoj seksualnoj orijentaciji. 2007. godine poznata je spisateljica otkrila da je Dumbledore gay, što je naljutilo neke od fanova, no u isto vrijeme većina fanova diljem svijeta reagirala je vrlo pozitivno. Štoviše, mnogi su fanovi bili uzrujani kad se otkrilo da nastavak Čudesnih zvijeri, Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela (Fanstastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) neće imati otvorene reference na Dumledoreovu seksualnost.

Mladi Albus Dumledore

Dumbledore jest otkrio kako su Grindelwald i on bili “prisniji nego braća”, no to je bilo jedino što smo mogli saznati iz filma o njihovoj prošlosti. Kako god bilo, J.K. Rowling i dalje nas može iznenaditi. Otkad je izašla prva knjiga o mladom čarobnjaku, Harry Potter franšiza toliko je narasla i razvila se u toliko smjerova da još uvijek uspijeva biti svježa i donijeti nešto novo iz svijeta magije i čarobnjaštva. 

>> Into the Badlands: Teaser najavaljuje borbenu treću sezonu (VIDEO)

Komentiraj

Komentara