J. K. Rowling se sviđa “Dumbledore je Smrt” teorija

Dumbledore je Smrt

Jedna od najnovijih teorija koja je došla od fanova Harryja Pottera je da je Dumbledore zapravo Smrt!

Sjećate li se Priče o tri brata? U priči, tri brata nadmudre Smrt, i Smrt im ponudi nagradu. Prvom bratu Smrt pokloni moćni čarobni štapić, koji na kraju zbog njega umre. Drugi brat traži da može vratiti nekoga u život, no na kraju se ubije zbog tuge, jer ne uspije u potpunosti vratiti svoju ljubav u život. Treći brat traži nešto uz pomoć čega će moći nastaviti dalje bez da ga Smrt prati. On dobije plašt nevidljivosti, doživi duboku starost, i onda dočeka Smrt kao starog prijatelja.

Harry Potter fanovi već neko vrijeme smatraju da prvog brata (koji umre od čarobnog štapića) reprezentira Voldemort, drugi brat (koji umre od ljubavi) je Snape, a treći brat (koji dočeka Smrt kao prijatelja) je Harry Potter. No uvijek se mislilo da je Smrt… smrt.

No evo nove teorije!

Sjećate li se tko da Harryju plašt nevidljivosti? Štoviše, tko ima kamen mudraca i najmoćniji čarobni štapić? Tko je indirektno uzrokovao Voldemortovu i Snapeovu smrt (drugog i trećeg brata)? Tko je prvi dočekao Harryja na King’s Crossu? Jedan jedini – Dumbledore. Dumbledore je bio Smrt cijelo ovo vrijeme, a nitko od nas to nije znao.

jk

Upravo ova teorija se sviđa J. K. Rowling! Tako je napisala i na svom twitteru.

 

Komentiraj

Komentara