"You Say You Want a Revolution"--Elizabeth, Russell and Mike B. hatch a plan to oust Craig Sterling from his role as National Security Advisor without tarnishing President Dalton's term with a scandal. Also, Ephraim Ware, the Director of National Intelligence, zeros in on the man behind the hack of Air Force One, and Henry's assignment for Dmitri continues to go accordingly to plan, on MADAM SECRETARY, Sunday, Nov 22 (8:30--9:30 PM, ET, 8:00--9:00 PM, PT) on the CBS Television Network. Pictured L-R: Zeljko Ivanek as Russell Jackson, Keith Carradine as President Conrad Dalton, and Téa Leoni as Elizabeth McCord Photo: Sarah Shatz/CBS ©2015 CBS Broadcasting, Inc. All Rights Reserved

Je li napokon odzvonilo kubanskom embargu?

Vrijeme: ponedjeljkom u 21 h

Sezona: druga

Mjesto radnje: Pickbox

Državna tajnica (Madam Secretary) još je jednom dokazala da se ne boji tema koje potresaju stvarni svijet. Iako živimo u vremenu kada je fokus borbe na Bliskom Istoku, najmoćnija žena Amerike Elizabeth McCord (Tea Leoni) odlučila se uhvatiti u koštac s kubanskim embargom koji je stupio na snagu davne 1960. godine i zbog koje su američko-kubanski odnosi znatno oslabljeni. Poslije 54 godine, u Washingtonu se otvara kubansko veleposlanstvo, i to je vrlo kontroverzan trenutak za američku politiku.

Elizabeth se planira s  obitelji uputiti na Kubu i tamo otvoriti američko veleposlanstvo, ali čini se da američka javnost, a ponajmanje senatori, nisu spremni na taj korak. Jedan od uvjeta je i da se Americi izruči žena koja se već 30 godina skriva na Kubi zbog ubojstva koje je počinila u Americi.

Ukoliko se malo želite odmoriti od stvarne politike, utočište potražite u političkoj drami iza koje stoji jedan od najpoznatijih holivudskih veterana, Morgan Freeman.

gumb

Komentiraj

Komentara