(Još) 10 filmova sjajnog Johnnyja Deppa

Već svi znaju da je šarmantni Johnny Depp glumački kameleon i da je glumio u brojnim šarolikim ulogama. Za dokaz, možete provjeriti našu prvu listu posvećenu filmovima Johnnyja Deppa s početka njegove karijere, 13 starih, ali moćnih filmova Johnnyja Deppa. No brojnost njegovih filmova i jačina njegove glumačke izvedbe dovoljno je plodna, pa smo odlučili napraviti još jednu listu koja će veličati njegove umjetničke sposobnosti. Donosimo vam listu  od (još) 10 filmova sjajnog Johnnyja Deppa!

1. Pravi trenutak/ Nick of time (1995.)

Započet ćemo ovu listu trilerom iz 1995. godine o računovođi koji u zamjenu za život svoje kćeri mora ubiti moćnog političara. Johnny Depp se u filmu Pravi trenutak (Nick of Time) malo odmakao od svojih standardnih uloga. Malo je smiješan s ovim štreberskim cvikicama, ali hej, Johnny je Johnny. Johnnyja ne preispituješ, nego gledaš.

2. Donnie Brasco (1997.)

Kako bi se pripremio za ulogu policajca u popularnom kriminalističkom filmu Donnie Brasco, Johnny se posavjetovao sa stvarnim Josephom D. Pistoneom, agentom FBI-a koji se uspješno infiltrirao u kriminalnu obitelj Bonnano, njujoršku mafijašku obitelji tijekom sedamdesetih godina. Uz sjajnog Johnnyja Deppa, u filmu glume i Michael Maddsen i Al Pacino.

3. The Brave (1997.)

Ne samo da glumi u njemu, ovaj film je Johnny Depp i režirao. Koliko znamo, Johnny nakon prikazivanja na festivalu u Cannesu nije bio baš zadovoljan ovim filmom i zabranio ga je u Americi. Kakav god film bio, Johnny kao Indijanac se ne propušta.

the-brave

4. Strah i prijezir u Las Vegasu/ Fear and Loathing in Las Vegas (1998.)

Psihodelična komedija snimljena prema romanu Huntera S. Thompsona prikazuje Johhnyja kao reportera koji putuje u Nevadu na radni zadatak. Da bi njegov lik bio uvjerljiviji, Hunter S. Thompson je Johnnyju osobno, u svojoj vlastitoj kuhinji, obrijao glavu. Ludilo samo takvo!

5. Deveta vrata/ The Ninth Gate (1999.)

Johnny je napokon krenuo u suradnju s jednim od najvećih redatelja 20. stoljeća, Romanom Polanskim i nastao je film o knjiškom moljcu kojeg put odvede na mračnu (da ne kažemo okultnu) stranu. Kako je Johnny bio počašćen radom s Polanskim, odlučio je ne uzeti svojih uobičajnih 10 milijuna dolara naknade. Skromno, nema što!

6. Astronautova žena/ The Astronaut’s Wife (1999.)

Johnny u ovom filmu igra astronauta koji u svemiru na dvije minute izgubi kontakt sa Zemljom i te dvije minute postanu presudni faktor u njegovom životu kada se vrati natrag na Zemlju. Svi znamo da se Johnny snađe u bilo kojoj ulozi i ovaj film nije iznimka, ali je trebalo malo više mašte od strane scenarista, producenata i redatelja da bi film bio uspješniji.

7. Sanjiva dolina/ Sleepy Hollow (1999.)

Nakon iskustva gledanja Sanjive doline (Sleepy Hollow) koji je svijetlo dana ugledao 1999. godine, možemo reći samo jedno: Podržavamo svaku suradnju Johnnyja Deppa s izvrsnim redateljem Timom Burtonom.

8. Prije noći/ Before Night Falls (2000.)

U romantičnoj drami Prije noći (Before Night Falls) o kubanskom pjesniku Reinaldu Arenasu kojeg potretira odlični glumac Javier Bardem, Johnny Depp igra dvije manje uloge, ali obje jako upečatljive. Film se temelji na autobiografiji istog imena pjesnika Reinalda Arenasa.

johnny depp Before Night Falls

9. Čokolada/ Chocolat (2000.)

Čokolada je zanimljivi čokoladni romantični film s Juliette Binoche  i Johnnyjem Deppom u glavnim ulogama. Juliette Binocche glumi ženu koja sa svojom malodobnom kćeri otvori čokoladarnicu u malom gradu. Ovaj film sadrži jako puno čokolade i jako puno Johnnyja Deppa, što smatramo otprilike dovoljnim za dobar film.

10. Bijeli prah/ Blow (2001.)

Johnnyja Deppa u Bijelom prahu (Blow), filmu koji se temelji na istinitim pričama o Georgeu Jungu, Pablu Escobaru i Carlosu Lehderu Rivasu, gledamo kao tipa koji je stvorio tržište kokaina u Americi sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Kako bi se dobro pripremio za ulogu, Johnny je u zatvoru intervjuirao pravog dilera Georgea Junga.

Komentiraj

Komentara