Još samo 7 dana do Djevojaka!

Djevojke V (Girls V) na HBO-u u Hrvatskoj bit će emitirane u ponedjeljak, 22. veljače u 21.05 h. Nova peta sezona Emmyjem i Zlatnim globusom nagrađene humoristične serije Djevojke (Girls), scenaristice, redateljice i glumice Lene Dunham, prati uspone i padove skupine prijateljica iz New Yorka u srednjim 20-ima.

>> Girls definitivno završavaju nakon 6. sezone

Serija Djevojke počela je s prikazivanjem 2012. uz veliku pohvalu kritike i fanova. Osvojila je dva Zlatna globusa 2013. – za najbolju TV seriju, mjuzikl ili komediju i za najbolju izvedbu glumice u televizijskoj seriji – mjuziklu ili komediji (Dunham) – a dobila je ukupno 14 nominacija za Emmy osvojivši nagradu za izvanredan casting za humorističnu seriju u prvoj sezoni.

>> Recenzija: Girls (2012)

Što nam donosi peta sezona

Na početku pete sezone Hannah zapušta svoje spisateljske ambicije i nastavlja raditi kao učiteljica uz svog novog dečka (i osvježavajuće dragog momka) Frana – a prijateljice je mole da ne sabotira tu vezu. U međuvremenu Marnie do detalja uređuje svoje raskošno vjenčanje s glazbenim partnerom Desijem, ali nakon povratka s medenog mjeseca počinje uviđati da treba više prostora, u doslovnom i prenesenom smislu. Jessa se obučava za terapeutkinju i nastoji ostati na pravom putu dok se snalazi u novoj vezi. Shoshana se nakratko vraća u SAD na Marnieno vjenčanje, a inače uživa na novom poslu u Japanu, gdje flertuje sa šefom unatoč vezi na daljinu sa Scottom. Iskrena i duhovita, s neočekivanim preokretima, peta sezona „Djevojaka“ obećava održati poziciju serije kao jednog od televizijskih programa o kojima se najviše govori.

Što se tiče dečki u „Djevojkama“: Adam se nastavlja baviti glumom dok se njegovi osobni prioriteti počinju mijenjati. Nakon što se vokalno suprotstavio braku Marnie i Desija, Ray fokusira energiju na novi kafić prekoputa svoga, za koji se boji da mu otima mušterije. A Elijah, koji se bori da si izgradi identitet dok radi za Raya, upozna slavnog voditelja vijesti Dilla Harcourta i počne izlaziti s njim.

>> 11 puta kada smo se osjećali kao Hannah Horvath

Glumačka postava

U glavnim ulogama glume: Lena Dunham (kao Hannah), Allison Williams (Marnie), Jemima Kirke (Jessa) i Zosia Mamet (Shoshanna). Uz njih, u stalnoj postavi serije su još i: Adam Driver (Adam), Alex Karpovsky (Ray), Andrew Rannells (Elijah), Ebon Moss-Bachrach (Desi), i novi član ekipe – Jake Lacy (Hannin dečko – Fran). Gostujuće zvijezde pete sezone su: Gaby Hoffmann, Corey Stoll, Aidy Bryant, Jason Ritter i drugi…

Kad sam vidio pilot za Djevojke, pomislio sam, nema šanse da pogledam ostatak serije. Uvijek imam taj nagon da kad gledam ono u čemu glumim, postanem opsesivan oko svih grešaka koje sam napravio i time mjesecima izluđujem sebe i sve koji se nalaze oko mene., kaže Adam Driver o Djevojkama.

U epizodi 1 pogledajte…

Marnie do detalja organizira svoje raskošno vjenčanje s Desijem dok pokušava zadržati fasadu nehajne nevjeste zadavši Shoshanni zadatak da otjera Hannina dečka Frana da se cure mogu dotjerati. Otjeran u mušku jazbinu, Fran doživljava neugodan trenutak s Adamom, a obeshrabreni Ray pomaže nervoznom Desiju s tremom na dan vjenčanja.

Komentiraj

Komentara