Još Twin Peaksa na vidiku?! Izjava Davida Lyncha pokrenula lavinu spekulacija

Serija Twin Peaks bila je, u svakom pogledu, revolucionarna TV serija ranih devedesetih. Avangardno djelo, u pravom i punom smislu. Naime, iako se tada teško mogao pretpostaviti i predvidjeti domet serijskoga booma koji nas prati i traje već više od 20 godina, upravo je remek-djelo Davida Lyncha i Marka Frosta postavilo temelje za daljnju ekspanziju kvalitetnih, višesezonskih TV uspješnica. Misterij oko ubojstva Laure Palmer okupirao je svakodnevicu mnogih, a slučaj – koji je funkcionirao kao kostur serije – omogućio je razvoj jedne genijalne priče koja se protegla kroz tri sezone, jedan film i nekoliko knjiga.

>> 5 serija na koje je Twin Peaks imao presudan utjecaj

Zove ga još

Treća i posljednja sezona okončana je brutalnom napetom završnicom, odnosno – kako se to na engleskom kaže – nevjerojatnim cliffhangerom. Prevedemo li riječ doslovno, Lynch nas je zaista i ostavio da visimo s litice Twin Peaksa. A mi još uvijek visimo, raspravljajući o značenju posljednje scene. No, sudeći prema posljednjoj izjavi ko-kreatora serije, mogli bi ponovno uroniti u fantastičan svijet malenoga gradića.

Scott Meisner je na svom Twitter profilu otkrio da je, prilikom gostovanja u jednom kazalištu, jedan fan upitao Lyncha je li zainteresiran nastaviti priču Carrie Page (dvojnice Laure Palmer). Lynch je dao pravi linčasti odgovor, rekavši da ga nastavak ‘zove’ i interesira, ali da postoje mnoge smetnje. I to je bilo sasvim dovoljno da fanovi i kritičari pokrenu raspravu. Ključno je pitanje – hoće li se Lynch vratiti svom voljenom projektu? Pretpostavljamo da će se vraćati Twin Peaksu jedino u trenutku kada bude u potpunosti i strastveno posvećen ideji, budući da je Lynch osoba koja gotovo ništa ne radi bez stopostotnog angažmana. U tom slučaju, ostaje nam da držimo fige i nadamo se novoj sezoni, ili barem mini-seriji, ili filmu, te da osluškujemo i pratimo linčaste signale.

>> 6 stvari koje (vjerojatno) niste znali, a morate znati o Twin Peaksu

Komentiraj

Komentara