Kako COVID-19 utječe na filmsku industriju

Koronavirus već mjesecima hara svijetom, a zbog toga pati i filmska industrija. Najnoviji James Bond film No Time to Die je odgođen upravo zbog bojazni od širenja virusa. Daniel Craig u glavnoj ulozi će posljednji put prikazati lik britanskog špijuna na velikom platnu, što je i najavio dok je vodio popularni američki SNL te prikazao isječak za sve fanove koji nestrpljivo iščekuju odlazak u kino dvorane. Zasad je to jedini veći film koji je otkazao premijeru prikazivanja, ali ako se situacija ne smiri, može se očekivati nastavak pomicanja datuma.

Daniel Craig u ulozi Jamesa Bonda

Kako Hollywood reagira?

Disney i ostatak Hollywooda razmišljaju o mogućim budućim postupcima jer bi veliki blockbusteri trebali izaći u proljetnim i ljetnim mjesecima. Mulan, još jedan live action pothvat u Disneyu, bi trebao izaći krajem ožujka u američkim kinima, ali zbog povezanosti s kineskom filmskom industrijom je i to stavljeno pod upitnik.

>> The Last of Us: Serija koja će srušiti Žive mrtvace?

Black Widow, F9, Top Gun i Wonder Woman su samo neki od anticipiranih filmova koji bi trebali biti u kinima kroz nekoliko mjeseci. Mnogi se festivali i događanja otkazuju kako bi se širenje virusa obuzdalo, izgleda da će i nikad sita filmska industrija ipak morati stegnuti remen.

Piše Mejdi Miljković

 >> Tko je ubojica: Supruga, sobarica ili svećenik?  Britanski detektivi na Pickbox NOW

Komentiraj

Komentara