Kako je Pocahontas pomogla Baleu na putu prema zvijezdama

Iako se čini kao da smo je nedavno gledali u kinu (ili nam se to samo čini jer vrijeme brzo prolazi), prošlo je više od 20 godina otkad je prvi puta izašao Disneyjev klasik Pocahontas. Jedan od glumaca za kojega možda niste znali da je glumio u ovom kultnom crtiću je megapopularni šarmer Christian Bale.

Popularni glumac Christian Bale u Pocahontas daje glas crvenokosom Thomasu, britanskom istraživaču koji putuje u novi svijet s Johnom Smithom, u potrazi za slavom, Bogom i zlatom.

thomas

Bale je već prije toga glumio u par filmova, pa i u Spielergovom Carstvu Sunca (Empire of the Sun) iz 1989. godine, i neki su njegovi fanovi još od tad. Zna se da Bale uživa glumiti mračne, opasne, poremećene, psihotične likove, no animirani Disneyjev hit također je ostavio velik utjecaj na njegovu karijeru. Pogledajte kako je Pocahontas prije 20 godina pomogla Baleu pripremiti se za vrhunsku filmsku karijeru.

>> Koliko čarolije ima u tvom životu?

POČETAK BALEOVE KARIJERE

Kao prvo, Pocahontas ga je inspirirala i za druge crtiće. Naime, Disneyjeva animacija nije jedini crtić kojem je Bale posudio svoj predivan glas. U engleskoj verziji crtića Howl’s Moving Castle (a možete baciti oko i na ostale najljepše fikcionalne dvorce), Bale je dao glas Howlu – super seksi misterioznom čarobnjaku. Ako niste gledali ovaj crtić japanskog filmaša Miyazakija (Princess Mononoke, Spirite Away), definitivno ga preporučujem.

Potom, glumio je s velikim zvijezdama poput Mela Gibsona koji daje glas Johnu Smithu, plavokosom osvajaču Pocahontasina srca. I to u doba kad je još bilo socijalno prihvatljivo biti fan Mela Gibsona.

Nakon toga slijedio je put prema zvijezdama, u obliku 2 zlatna kipića za Pocahontas, a nakon 15 godina i za Balea, koji je Oscara osvojio 2011. za sporednu ulogu Dickyja u filmu The Fighter.

I još jednom Pocahontas

Nakon Pocahontas, Bale je još jednom, 10 godina poslije, odlučio glumiti u filmu o Pocahontas,  Radi se o filmu naziva Novi svijet (The New World) Terrencea Mallicka iz 2005. godine. Ovaj put glumio je Johna Rolfea koji je bio Pocahontasin muž u stvarnom životu.

>> 7 bezobrazno prekrasnih Disneyjevih crtića

Komentiraj

Komentara