Gregory Pace/Shutterstock

Killers of the Flower Moon: Scorsese će prvi puta snimati western

Scorsese okuplja svoju ekipu miljenika za novi film 

Legendarni redatelj Martin Scorsese najavio je svoj novi film – Killers of the Flower Moon. Film će se temeljiti na povijesnoj knjizi istog imena pisca Davida Granna, a Scorseseu će to biti prvi western kojega će snimati.

Killers of the Flower Moon bit će Scorseseov novi film nakon filma The Irishman, koji je ove godine bio nominiran za 10 Oscara. Za projekt su vezana da legendarna glumca i Scorseseovi miljenici – Leonardo DiCaprio i Robert De Niro.

The Irishman je zaradio 10 nominacija za Oscar

O ČEMU SE RADI?

“Mislimo da je to western” – rekao je Scorsese o filmu za Premiere. “Radnja se odvija 1921-1922 u Oklahomi. Tamo su kauboji, ali su i auti, kao i konji. Film će pretežito biti o Osageu, indijanskom plemenu kojemu je dan najgori teritorij. Oni ga ipak vole jer misle da bijelci nikad neće biti zainteresirani za njega. Tamo ubrzo otkriju naftu te idućih 10 godina Osage su najbogatiji ljudi na svijetu. No, bijelci i Europljani počinju dolaziti, i sve je izgubljeno. Tamo, podzemlje ima takvu kontrolu nad svime da je vjerojatnije da ćeš ići u zatvor zato jer si ubio psa nego zato jer si ubio indijanca.”

Scorsese nastavlja, govoreći kako je jako zanimljivo razmišljati o mentalitetu koji nas je odveo do toga. Smatra kako je takva borba bezvremenska, te će o tome pokušati snimiti novi film.

>> Mortal Kombat se vraća na velike ekrane

Leonardo DiCaprio i Martin Scorsese

SCORSESE SE VRAĆA HOLIVUDSKIM STUDIJIMA

Paramount Pictures producirat će film, što znači da se Scorsese vraća velikim holivudskim studijim anakon rada s Netflixom na The Irishmanu. Očekuje se da će produkcija krenuti u proljeće, a najvjerojatnije je da će se film početi prikazivati 2021. godine.

>> Fleabag: Trenutno najpopularnija britanska serija dolazi u Hrvatsku

Komentiraj

Komentara