Seinfeld/NBC

Koja komedija je tvoja tiha patnja?

Svaka komedija ima ono nešto, ali ti se nikako ne možeš odlučiti koja je po tvome điru. Neka ti je ostala u dobrom sjećanju jer si je kao dijete gledao/gledala u beskrajnim televizijskim reprizama, neka ti je zagolicala maštu zbog lijepih žena (čak iako si ti sama žena, nema tu predrasuda), a neka je jednostavno kultna, svi je vole i štuju, pa i ti. Pa, probat ćemo pogoditi koja je komedija tvoja tiha patnja! Donosimo listu od šest kultnih komedija koje su nas obilježile, a neka od njih sigurno je tvoja tiha patnja!

6. Kafić Uzdravlje/Cheers

Sanjaš o svakodnevnom ispijanju kavice u kafiću u kojem svi znaju tvoje ime, konobar savršeno pripravlja tvoj mochaccino s malo pjene, a i frendovi su tamo svako malo (u svakom slučaju više nego kod kuće)? Ako je sve ovo istina i ako nikako ne možeš prežaliti nepostojanje takvog idiličnog kafića u svome gradu, u mislima se vrati u osamdesete, otputuj u predgrađe Bostona i zakorači u najpoznatiji kafić svih vremena – Kafić Uzdravlje. Istina je da te tamo neće dočekati tvoji frendovi, niti glumci iz serije, niti će itko znati tvoje ime, ali bar ćeš lijepo turistički razgledati kafić. Radije onda pogledaj seriju.

5. Seinfeld

Oduvijek si bio tip za društvo i nitko tko te poznaje ne može to poreći (osim onih par frendova koji su te se odrekli zbog tvoje napasne naravi). Imaš stan u kojem okupljaš ekipu, družite se na faksu, poslu, ulici, pošti, dok se upucavate curama… Društvo ti je sve, a kada zamišljaš kako bi tvoja idealna ekipa trebala izgledati, u glavi uvijek imaš Seinfeld. Još uvijek u ekipi nemate nekog tko bi najbolje odgovarao karakteru Georgea (gdje uopće proizvode takve tipove?), ali sigurno se jedan krije u tvome gradu. Kroz Seinfelda, saznajemo koje suštinske kvalitete čine dobru i neraskidivu ekipu.

4. Bračne vode/Married with Children

Ti si vječiti lijenčina i toga se nikada nisi postidio. Nema ti dražeg nego izležavati se na kauču, zanovijetati, gunđati, tu i tamo popiti koje pivo, u putu baciti pogled na lijepu ženu (a sve na svojoj prezirati), guštati kada te cijela obitelj ostavi na miru. Trebao si biti samac i kovač svoje sudbine, ali kao da je netko drugi već podijelio karte za tebe. Tko je kriv? Po tvojoj procjeni vjerojatno nitko. Život je ispao takav. Kada već ništa ne možeš popraviti u svom mizerijom prožetom životu, pogledaj da nisi jedini. Tvoj dvojnik Al Bundy osjeća se isto.

3. Pa to je fantastično/Absolutely Fabulous

Nemaš nikakvog osjećaja odgovornosti prema poslu ili obitelji, ali si zato iznimno vjeran/vjerna cugi, drogi, modi i sličnim površnim užicima. Pa to je fantastično (Absolutely Fabulous) komedija je koja je otvorila vrata novim ženskim likovima kao što su Edina i Patsy.

2. Roseanne

Eksplozije i bombe koje padaju u svakodnevnoj diskusiji o bilo čemu tvoja su omiljena stvar. Bezbrojne reprize serije Roseanne na našim televizijskim programima omogućile su nam vrlo detaljan uvid u život bračnog para Conner, koji su vjerojatno najpopularniji po tome što se konstantno svađaju, što međusobno, što sa svojom djecom. Iako se svađaju, zapravo su vrlo vrlo simpatični! Ako i ti tako misliš, Roseanne je možda tvoja tiha patnja.

>> Roseanne i Dan: najbolji TV par iz osamdesetih

1. Malcolm u sredini/Malcolm in the Middle

Oduvijek su te maltretirali u obitelji i uvijek si bio/bila crna ovca, iako imaš najveći IQ u obitelji. Za tebe je možda najbolja upravo američka obiteljska komedija u kojoj je glavni lik Malcolm, srednji brat, u kojoj se tematiziraju sve potencijalni problemi koje braća mogu imati, posebno s ludim roditeljima kao što su Lois (Jane Kaczmarek) i Hal (Bryan Cranston).

Komentiraj

Komentara