Konačan kraj Dosjea X zbog odlaska Gillian Anderson? Glumica oštro odgovorila i dala svoju verziju priče

Posljednjih je tjedan dana bilo burno u Foxu, nakon što je kompanija objavila da ”trenutno” ne planira novu, dvanaestu sezonu kultne serije Dosjei X. Pored toga što su brojni stari i novi fanovi serije postavljali ”neugodna” pitanja na koja nisu dobili odgovore, što vrijedi i za novinare koji su ostali uskraćeni za dodatnim objašnjenjem, uslijedila je zanimljiva indirektna prepirka između FOX-a i glavne zvijezde serije Gillian Anderson.

>> Castle Rock: Nova J.J. Abramsova psiho-horor serija, jeziva adaptacija mitologije Stephena Kinga (VIDEO)

Gillian Anderson

”Svađa” nije bila direktna, zato što nije bilo izravne konfrontacije između odgovornih ljudi, već se rasprava odvijala posredstvom društvenih mreža, medija i labavo sročenih izjava koje su mogle biti interpretirane na različite načine. Izjavama nije nedostajala doza cinizma i potisnute ljutnje, što se može iščitati iz pojedinih istupa. Da ukratko sažmemo srž rasprave: Fox je objavio da dvanaeste sezone Dosjea X neće biti zbog odlaska Gillian Anderson. No, čini se da je istina ipak drukčija, jer se gledanost serije strmoglavila: sa 9.5 milijuna gledatelja po epizodi u 10. sezoni, gledanost je pala na svega 3.7 milijuna gledatelja po epizodi u 11. sezoni! Ukratko – brutalan pad gledanosti za kultnu seriju, što je sasvim dovoljan razlog za njeno ukidanje.

>> Magične riječi iz Pickboxa: Gledajte besplatno serije i filmove na novoj platformi

Za ove se brojke zakačila i Gillian Anderson. Dok je s Foxa stiglo objašnjenje da se serija ”trenutno” zaustavlja zbog odlaska Gillian Anderson, glumica je na svom Tweeter profilu napisala da se serija zapravo zaustavlja zbog odlaska 77% gledateljstva. I to je, jednostavnijim riječima, jako direktan odgovor na izjave s Foxa, koje se mogu protumačiti i kao prebacivanje odgovornosti na glumicu koja im, ovaj put, nije ostala dužna. I teško je ne složiti se s njom: znamo da, na serijskom tržištu, statistike diktiraju razvoj serija. Pad gledanosti od, kako kaže Anderson, 77% je itekako dovoljan razlog da se Dosjei X povuku iz proizvodnje. Anderson vjerojatno nije htjela ”optužiti” gledatelje, već dati do znanja producentima da je, možda, vrijeme za konačan kraj serije. S obzirom na ono što smo do sada i mogli vidjeti, a imajući na umu sveopću revival maniju, teško je ne složiti se s njom.

>> Revival i remake manija: Zašto se (re)produciraju i gledaju naslovi iz 90-ih?

Komentiraj

Komentara