Kontroverzni Oscari i ove godine

Ah, Oscari. Volimo ih mrziti. Iako ih svake godine redovno pogledamo, komentiramo što je tko nosio, jesu li obuli cipele s crvenom ili crnom potplatom te tko se kiselo nasmijao nakon što nisu dobili nagradu u svojoj kategoriji. Ali mnogima je izbor Akademije bio nejasan čim su izašle nominacije za sve kategorije. Zar ništa nisu naučili u zadnjih par godina?

Filmovi za koje se smatraju da su sigurni pobjednici kategorije najboljeg filma uopće nisu nominirani, glumci i glumice su uglavnom bijelci, jedina moguća kandidatkinja za najboljeg redatelja Greta Gerwig uopće nije nominirana za svoj rad na Little Women.

>> Awkwafina: nova zvijezda Hollywooda?

Redateljica Greta Gerwig uopće nije nominirana za svoj rad na Little Women

ŠTO MOŽEMO OČEKIVATI?

Ako je vjerovati ostalim nagradama poput SAG-a, Globusa i BAFTA-e, više manje se zna tko bi mogli biti pobjednici ovogodišnjih Oscara. Veliko iznenađenje ove godine su južnokorejski film Parasite koje je skupio čak šest nominacija te Jojo Rabbit s istim brojem nominacija.

Veliko iznenađenje je južnokorejski film Parasite

Ipak, očekuje se da će kipić za najbolji film otići Martinu Scorseseu i The Irishmanu, velikom Netflixovom projektu, ili Samu Mendesu i 1917, filmu koji je prividno prikazan u jednom slijedu. Sve kategorije glumaca izgledaju izuzetno isto, s iznimkom Cynthije Erivo u glavnoj ulozi Harriet Tubman.

očekuje se da će kipić za najbolji film otići Martinu Scorseseu za film The Irishman

Nakon mnogih šala na BAFTA-in račun na njihovim dodjelama nagrada (ako niste pogledali govor Rebel Wilson… Što još čekate? Odmah pogledajte!), mnogi se pitaju kakva će situacija biti na dodjelama Oscara.

Ni ove godine nemaju voditelja, što naravno ne znači da se i ove godine neće dogoditi kakav peh s dodjelama nagrada, govorima koji se moraju naglo prekidati glasnom orkestralnom glazbom ili lošim šalama glumaca koji dodjeljuju nagrade. Svakako, vidimo se 10. veljače pred malim ekranima, kokice su već spremne za mikrovalnu.

>> Tko je Phoebe Waller-Bridge, žena koja je pomela Hollywood?

Komentiraj

Komentara