Kraljevska obitelj, britanska aristokracija i nacisti: Preporuka za zanimljiv dokumentarac

Petak, 16. kolovoza u 22.15h na Viasat History

Na Viasat Historyju obavezno pogledajte zanimljiv dokumentarac Kraljevska obitelj, britanska aristokracija i nacisti (The Royals, the British Aristocracy and the Nazis). Ova dokumentarna emisija otkriva, iznenađujuću i bizarnu istinu tajnog odnosa Hitlera i njegovog režima koji su uživali u britanskoj eliti – i doseže čak i do najistaknutijih ljudi visokog društva.

>> Uspon i pad: Prekretnice u Drugom svjetskom ratu & Tajne mrtvih na Viasat History

Britanska kraljevska obitelj oduvijek je bila simbol otpora prema nacizmu, no informacije iz različitih izvora o tajnim simpatijama Windsora prema nacističkom režimu, ponovno izlaze na površinu. Najnovija otkrića čak su potaknula sumnju da je Eduard VIII., kralj koji je abdicirao, možda otkrio osjetljive ratne informacije Hitlerovu režimu tijekom ljeta 1940., nadajući se da će mu ovaj pružiti podršku za ponovno zauzimanje prijestolja.

Ovaj dokumentarac predstavlja snimke i nedavno objavljene fotografije koje dokazuju da su današnja kraljevska obitelj i vodeći britanski aristokrati simpatizirali nacionalsocijalizam. Posebno se fokusira na odlučujuće uloge Eduarda i njegove supruge, Amerikanke Wallis Simpson, koja je bila nezadovoljna statusom odbačene vojvotkinje te je Eduarda uvela na nacionalsocijalističku scenu.

>> Pompejski živi mrtvaci & Sezona misterija: Dvije nove doku serije na Viasat History

Komentiraj

Komentara