Kronike iz Narnije: Netflix priprema nove filmske i serijske adaptacije

Serijski svijet fantasyja dobit će pojačanje. I to, sudeći prema posljednjim informacijama, jako pojačanje. Naime, Netflix je obavijestio javnost da je uspješno priveo kraju pregovore i potpisao višegodišnji ugovor s kompanijom koja se brine o i rukovodi pravima fantasy sage Kronike iz Narnije. The C.S. Lewis Company je tako ušla u suradnju s Netflixom koji je pripremio dodatno iznenađenje.

>> Sophie Turner o finalu GoT-a: Kraj će podijeliti fanove

Natrag u Narniju

Netflix je potpisao ugovor koji mu daje pravo na adaptaciju svih knjiga iz kultnog ciklusa pisca C.S. Lewisa. U tom je pogledu ovo iznimno važan podatak, budući da je ovo prvi put da su sva djela u rukama jedne kompanije. Univerzum Narnije će tako doživjeti prvu cjelovitu audiovizualnu adaptaciju, čijom će produkcijom u potpunosti upravljati upravo Netflix. Streaming kompanija će u tom procesu surađivati s eOneom, dok su poznata i prva imena onih koji će biti na čelu raznih projekata.

To su Mark Gordon, Douglas Gresham i Vincent Sieber, koji će se pozabaviti izvršnom produkcijom. Smjer kojim će se Narnija razvijati još nije do kraja definiran i specificiran ili, bolje rečeno, nije javno i službeno objavljen. No, ono što je sigurno, jest to da Netflix priprema projekt koji će polučiti bogate rezultate, sadržajna djela i višegodišnje bingeanje. Nije sasvim jasno hoće li se filmovi i serije razvijati paralelno, i hoće li zajedno činiti narativnu cjelinu. Izgleda da je projekt već na dobrom putu i u naprednoj fazi postavljanja preduvjeta za daljnji razvoj, tako da ćemo nove informacije dobiti u skorije vrijeme.

>> Potvrđeno: Diablo stiže na Netflix, otkriven scenarist, format i tip serije

Komentiraj

Komentara