Krypton: Nova serija o Supermanovu djedu (TRAILER)

Do sada smo se već navikli na brojne interpretacije i ekranizacije Supermana, no izgleda kako će novi Syfyjev projekt unijeti dozu svježine i noviteta u svijet popularnog superjunaka. Iako se možda na prvi pogled čini da je Superman već odavno prežvakana tema, koncept nove serije bi mogao zaintrigirati i zasićeni dio gledateljstva. Priča oko koje će se epizode oblikovati jest priča Supermanova djeda Seg-Ela i njegove borbe na planetu Krypton. Seg-El će tako, nakon izopćenja, osramoćenja i mučenja njegove obitelji, morati povratiti obiteljski ponos, spašavati i štititi voljene osobe, te snalaziti se i preživljavati u kaotičnom svijetu bez čvrstog oslonca i perspektive.

>> Legion: Otkriven datum premijere druge sezone

Povratak u prošlost Supermena

Serija će se, dakle, fokusirati na događaje koji su se odvijali mnogo prije pojave samoga Supermana, onoga kojeg filmska i serijska publika jako dobro poznaje. Samim time, otkrit ćemo mnoge nove stvari o epohi borbi i turbulencija na rodnom planetu superjunaka. Uz to, intrigantan dio serije bit će Seg-Elovo otkrivanje sudbine njegova unuka, kao i suočavanje sa spoznajom uništenja i nestajanja njegova planeta Kryptona. Kako bi stvar bila još uzbudljivija, dovoljno je spomenuti da će scenarističko pero u svoje ruke uzeti David S. Goyer, koji je pisao scenarije za filmove Vitez tame, Blade, Batman protiv Supermana, dok je sudjelovao i u pisanju pojedinih naslova iz serijala videoigre Call of Duty. Društveno-politička previranja, kolektivne i individualne borbe, kao i znanstvena fantastika, Goyeru nisu strane stvari. Budući da on samostalno razvija ovaj projekt, možemo očekivati svašta.

Veći je dio materijala snimljen u Sjevernoj Irskoj, a trailer sugerira da producenti nisu štedjeli na specijalnim efektima i sofisticiranim tehničkim zahvatima. Goyer je nedavno izjavio da je serija zamišljena kao sedmogodišnji, ili osmogodišnji, projekt. Prema tome, koliko god znali o Supermanu i njegovim precima, teško je precizno predvidjeti u kojim će se smjerovima serija kretati. Ulogu protagonista utjelovit će Cameron Cuffe, mladi i relativno neafirmirani glumac, dok će glumački sastav upotpuniti kombinacija mladosti i iskustva: Ian McElhinney (Igra prijestolja), Georgina Campbell (Black Mirror), Ann Ogbomo (Svjetski rat Z), Paula Malcomson (Igre gladi) i drugi. Prva epizoda Kryptona na male ekrane stiže 21. ožujka.

>> The Witcher: Napisana pilot epizoda budućeg fantasy giganta

Komentiraj

Komentara