Kuća od karata 6: Prvi pogled u šestu, posljednju sezonu bez Kevina Spaceyja (VIDEO)

Čim je Netflix, na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, prikazao prvu najavu šeste sezone, jedno je pitanje ispunilo medije – kako će nova, posljednja sezona Kuće od karata funkcionirati bez Kevina Spaceyja? Kao što je poznato, nakon zahuktavanja seksualnih skandala diljem Hollywooda koji su zahvatili mnoga poznata lica, u javnosti su izronile neugodne indicije i oštre optužbe na Spaceyjev račun. Nakon optužbi iz sada već dalekih osamdesetih godina, uslijedile su i one iz recentnijega perioda, i to optužbe stigle iz ekipe koja radi upravo na ovoj seriji. Netflix je poništio ugovor s glumcem te je serija ostala bez Franka Underwooda, zbog kojega je, istini na volju, ova serija stekla popularnost i postigla izniman kvalitativan skok.

>> Westworld: Stigle fotke druge sezone! (FOTO)

Prva predsjednica SAD-a

Ipak, nije korektno svu pažnju usmjeriti isključivo na Spaceyja i Franka – time se na margine serije gura briljantnu Robin Wright, koja je kroz ulogu Claire Underwood pokazala i itekako potvrdila svoje glumačke, ali i producentske sposobnosti. Naime, Wright je sudjelovala i u produkcijskom segmentu realizacije serije, te bi se stoga njena “težina” u ovom projektu bez problema mogla mjeriti s onom Spaceyjevom. Wright i Spacey su do sada bili nositelji ove serije: dvije glumačko-producentske polovice koje čine zaokruženu cjelinu Kuće od Karata. Upravo će zbog toga biti itekako zanimljivo pomnije popratiti nadolazeću šestu sezonu serije, kako bi se izbliza ispitalo funkcioniranje priče bez ključnog lika. Već smo u prethodnim sezonama, a posebice u posljednjoj, mogli vidjeti kako Claire polako ruši tzv. četvrti zid i pokušava uspostaviti direktnu komunikaciju s publikom. Do sada je taj moment bio rezerviran isključivo za Franka. Sada će taj prazan prostor ispuniti Claire.

 Ispita li se bilo publike, dva stava dominiraju: prvi je stav skeptika i kritičara, koji kažu da serija neće funkcionirati bez Spaceyja. Možda su u pravu, a možda brzopleto i neargumentirano podcjenjuju  mogućnosti Robin Wright. Drugi stav zauzimaju oni koji kažu da je, upravo s obzirom na ono što smo do sada mogli vidjeti, Robin Wright, odnosno Claire Underwood, zaslužila seriju za sebe. Time bi se uklonio rizik konstantnog ukazivanja na prazan prostor koji je za sobom ostavio Spacey. To je zapravo jedna zanimljiva ideja, i teško je ne složiti se s prijedlogom. Spacey je, da tako kažemo, glumac “teške kategorije”, a njegov će se odlazak, kakva god bila šesta sezona, osjetiti. No, upravo njegova neprisutnost otvara ogroman prostor za Claire Underwood, za prvu predsjednicu SAD-a. Stoga, ne bi trebalo previše žaliti za Frankom, već ostaviti Claire da radi svoj posao. Kako će to sve izgledati, saznat ćemo u drugoj polovici godine: šesta i posljednja sezona Kuće od karata stiže na jesen.

>> Yellowstone: Kevin Costner u impresivnoj rančerskoj dramskoj seriji (VIDEO)

Komentiraj

Komentara