Kuga – serija koja je razbila sve rekorde gledanosti stigla je na Epic Drama

Raskošna povijesna drama Kuga (The Plague) prikazivat će se premijerno svake nedjelje u 22 sata na novom kanalu na hrvatskom tržištu – Epic Drami. Serija je ostala zabilježena u povijesti što je srušila rekorde gledanosti na telekomu prilikom premijernog prikazivanja prve epizode, oborivši rekorde gledanosti popularne serije Igra prijestolja (Game of Thrones). Čak 1 u 5 gledatelja pogledao je cijelu seriju u jednom dahu.

>> Pan Am slijeće na Epic Drama

Serija Kuga vrti se oko 1580. godine i događanjima u Sevilli, a impresionirala je publiku svojom scenografijom, kostimografijom i drugim pristupom jednoj od najvećih pošasti u ljudskoj povijesti – crnom kugom. Sevilla 16. stoljeća jedan je od najbogatijih i najznačajnijih gradova na svijetu, te je europska ulazna točka za zlato koje se  doprema iz Novog svijeta.

Mateo, nekadašnji heretik, mora se vratiti u Sevillu u kojoj je osuđen na smrt. Želi ispuniti posljednju želju svojeg najboljeg prijatelja: spasiti njegova izvanbračnog sina Valerija. Po povratku u grad ga brzo uhite, no Sveti uficij nudi Mateu nagodbu za odrješenje: riješi li riješi li niz ubojstava u gradu, bit će pomilovan. Za Matea to znači život ili smrt. Dok se tijela gomilaju, a sva su obilježena đavoljim znakom, Mateo je uvučen u zavjeru za koju vjeruje da seže do najviših moćnika u Sevilli. Kako kuga počinje zahvaćati grad, zidovi se zatvaraju i pritisak da pronađe ubojicu sve je veći.

>> Igra prijestolja: Sean Bean napokon otkrio posljednje riječi Neda Starka

Obilujući spletkama i prijevarama, ‘Kuga’ je jedinstveni triler prepun napete neizvjesnosti koji nas vodi u kompleksno vrijeme kad je javna represija išla ruku pod ruku s privatnim hedonizmom. Neka od značajnijih glumačkih imena koja se pojavljuju su i Pablo Molinero, Sergio Castellanos i Manolo Solo, a redatelj je cijenjeni Alberto Rodriguez.

Serija Kuga prikazivat će se svake nedjelje u 22 sata na Epic Drama kanalu.

Komentiraj

Komentara