La Casa de Papel: Zašto morate gledati jednu od najgledanijih serija na Netflixu

La Casa de Papel (eng. Money Heist, prevedeno Kuća od papira) popularna je  španjolska krimi serija o osam pljačkaša koja se može gledati na Netflixu. Kako su čitatelji našeg portala ovu seriju istaknuli kao jednu od serija koja se definitvno mora pogledati, odlučili smo istražiti po čemu je toliko dobra.

>> The Boys: 5 razloga za gledanje Amazonove serije o anti-superherojima

SRUŠILA JE REKORDE GLEDANOSTI

Već prošle godine, serija je bila najgledanija serija koja nije na engleskom jeziku i jedna od najgledanijih serija uopće na Netflixu, a posebno je gledana na Mediteranu i u Južnoj Americi. Treći dio imao je više od 34 milijuna gledatelja, što je srušilo Netflixove rekorde gledanosti.

>> How to Sell Drugs Online (Fast): Ako ste ovo guglali, već ste napravili grešku

O ČEMU SE RADI?

Ukratko, radi se misterioznom i inteligentnom momku znanog po imenu „the Professor“ (Álvaro Morte) koji okupi grupu talentiranih kriminalaca kako bi zajedno napravili pljačku stoljeća. Svaki od pljačkaša ima kodno ime po jednom od gradova, a naratorica je „Tokyo“ (Úrsula Corberó), impulzivna mlada kriminalka koja nema što izgubiti.

U prva dva dijela, lopovi napadaju španjolsku nacionalnu kovačnicu novca, u kojoj uzmu taoce kao dio svog plana da isprintaju i pobjegnu s 2,4 milijarde eura. U trećem dijelu, preživjeli lopovi, uz pomoć novih članova, planiraju i izvedu napad na Banku Španjolske.

SAMO DOBRE KRITIKE

Casa de Papel hvaljena je od kritičara po sofiticiranom zapletu, interpersonalnim dramama, režiji i kvalitetnom pokušaju unapređenja španjolske produkcije. Izvrsna gluma i talentirani glumci uvest će vas u priču na toliko realističan način da nećete moći odoljeti ovoj španjolskoj krimi-poslastici. Serija ima toliko šokantnih obrata a svaka epizoda završi cliffhangereom, tako da budite spremni na žestoko bingeanje.

>> 5 originalnih Amazonovih serija koje su vrijedne vaše pažnje

BELLA CIAO

Zanimljiva informacija je i da je taliijanska antifašistička pjesma Bella Ciao, koja se više puta čuje u seriji, postala ljetni hit 2018. diljem Europe. Kakav utjecaj španjolske krimi serije Casa de Papel!

  

>> NEM Zagreb: Prijavi svoj scenarij i osvoji 5000 eura

Komentiraj

Komentara