Legend of Zelda: U pripremi serija o kultnoj video igri, producirat će Adi Shankar?

Još jedna video-game ikona seli na male ekrane. Nakon Netflixove Castlevanije i Witchera, da istaknemo one najzvučnije naslove, serijska forma očekuje i kultnu igru – Legend of Zelda. Kako se već danima – u nedostatku formalne, službene informacije – spekulira u medijima, riječ je o projektu kojega će predvoditi Adi Shankar, producent prethodno spomenute sage o vampirima koja je dobila svoju animiranu seriju.

>> Bomba-vijest, Breaking Bad: U pripremi film, snimanje kreće već krajem mjeseca?

Staro lice, nova serija

Konkretnih detalja za sada nema. Shankar je na svom Instagram profilu potvrdio da trenutno radi na serijskoj adaptaciji kultne video igre, u suradnji s neimenovanom japanskom kompanijom. I to je bilo sasvim dovoljno da se producenta i kompaniju poveže sa Zeldom. Zatim je dobro informirani The Wrap   prenio da je Shankar već u pregovorima oko produkcije.

Animirana ili igrana serija?

Dok je Shankarova Castlevania polučila solidan uspjeh i pozitivne kritike, za mišljenje o Witcheru morat ćemo pričekati još malo. A za Zeldu, vjerojatno još i duže. No, jedna se stvar ovdje ističe: nakon holivudskih promašaja kada su u pitanju adaptacije igara, čini se da TV okvir nudi adekvatan prostor i oblik koji ovakvim projektima daje širinu, dubinu, vremensku putanju te elastičnost i dinamiku koje su svojstvene upravo video igrama. Barem je to, za sada, u animiranom stilu potvrdila Castlevania, dok čekamo da to u igranom obliku učini (ili možda opovrgne?) Witcher. Uskoro bi trebali saznati koju informaciju više o Zeldi, kao što bi trebali saznati hoće li krenuti putem crtane, ili dramske, serije.

>> The Witcher: Netflix otkrio izgled Geralta iz Rivije, snimanje serije u tijeku (VIDEO)

Komentiraj

Komentara