Seinfled/NBC

Legenda po Seinfeldu: Kako je nastao Soup Nazi

Soup Nazi pojavio se tek u dvije epizode Seinfelda, ali jedna od najomiljenijih, najcitiranijih i najbolje upamćenih relikvija kultne serije. Što je najbolje, temeljen je na stvarnom liku, Alu Yeganehu, vlasniku lanca “jušnih kuhinja” s Manhattana, čije su juhe bile slavne koliko i njegov neprijateljski stav prema mušterijama.

Žlica upala u med juhu

Soup Nazija glumio je Larry Thomas, kojem je lik sa staljinovskim brčinama obilježio karijeru i obogatio život. Larry je prošle godine izdao autobiografiju Confessions of a Soup Nazi: An Adventure in Acting and Cooking. Radi kao glasnogovornik za Original Soupman, kompaniju Ala Yeganeha (!!). Snimao je reklame kao Soup Nazi. Valja reći i da je isto tako vozi kamion po New Yorku i Americi odjeven u bijelu kutu i dijelio juhu beskućnicima.

>> 5 najcitiranijih citata iz Seinfelda

Larry je sad ispričao kako je uopće postao restorater pred kojim kupci drhte. Te 1995. godine on je bio anonimni glumac, otac i suprug. Večer prije audicije za epizodu Seinfelda samo mu je javljeno da će se epizoda zvati Soup Nazi i da njegovom liku treba dodati bliskoistočni naglasak.

Seinfeld umro od smijeha

Thomasov je otac imao restoran na Manhattanu, pa je on znao sve o odnosima s gostima. “Razmišljao sam, taj tip nije sretan. On je Njujorčanin i ne voli kad su drugi spori i dangube, nestrpljiv je. Odlučio sam da će reći nešto kao ‘ti mali ćelavi, gubi se na kraj reda, nema juhe za tebe!’ A naglasak sam ukrao Omaru Sharifu iz Lawrencea od Arabije.”

Audicija je održana pred Seinfeldom i Larryjem Davidom. Seinfeld se toliko smijao Thomasovoj izvedbi da je ovom bilo neugodno. Glavni igrač serije čak je neko vrijeme razmatrao da Soup Nazija ne napravi baš toliko zločestim kako ga je Larry utjelovio, ali onda je čovjeka pustio da radi kako želi i – ostalo je legenda.

Komentiraj

Komentara