FX

Legion: Otkriven datum premijere druge sezone

Legion, hvaljena dramska serija tvorca i izvršnog producenta Noaha Hawleyja, vraća se na FOX 5.4.2018.,  nakon američke premijere na FX-u 3. travnja. Temeljena na Marvelovim stripovima Chrisa Claremonta i Billa Sienkiewicza, Legion je priča o Davidu Halleru (Dan Stevens), čovjeku koji je vjerovao da boluje od shizofrenije, no koji je naposljetku saznao da je možda najmoćniji mutant koji je ikada kročio Zemljom.

>> WESTWORLD – Druga sezona je pred vratima!

Davida su odmalena premještali iz jedne psihijatrijske ustanove u drugu, no u svojim je ranim 30-ima upoznao prekrasnu i nesretnu pacijenticu imena Syd (Rachel Keller) u koju se i zaljubio. Nakon uznemirujućeg susreta sa Syd, David je bio primoran suočiti se sa šokantnom mogućnošću da su glasovi koje čuje i vizije koje ima uistinu stvarni.

Syd je Davida odvela k Melanie Bird (Jean Smart), zahtjevnoj no brižnoj terapeutkinji koja predvodi tim specijalista – Ptonomy (Jeremie Harris), Kerry (Amber Midthunder) i Cary (Bill Irwin). Svaki od članova tima ima jedinstveni i neobični dar.

Zajedno su pomogli Davidu da prepozna i obuzda svoje skrivene moći. S njihovom je potporom David napokon otkrio duboko potisnutu istinu – cijeli ga je život progonio zlonamjerni parazit nezamislive moći. Imena Shadow King, ovo zlonamjerno stvorenje pojavljivalo se u obliku Davidove prijateljice Lenny (Aubrey Plaza), no u stvarnosti ono je drevno stvorenje imena Amahl Farouk.

>> Veljača na TV1000

U epskom okršaju, David i njegovi prijatelji borili su se protiv njegova demona i naposljetku ga istjerali iz Davidova tijela. Nažalost, Farouk je našao novog domaćina, Melaniena supruga Olivera Birda (Jemaine Clement) i pobjegao je. Taman kada su pomislili da ih čeka trenutak odmora, pojavila se misteriozna sfera i Davida odvela na nepoznato mjesto. Budući da je Farouk na slobodi, a David i Oliver su nestali, tim sklapa neočekivani savez sa svojim nekadašnjim neprijateljem Clarkom (Hamish Linklater) i njegovom organizacijom naziva Division III, koju izdašno financira vlada. U međuvremenu, Amahl Farouk (Navid Negahban) na novom je putu k ostvarivanju beskonačne moći koja može privesti svijet kraju.

>> Čudesa novih serija i filmova u Veljači na Pickboxu

Noah Hawley izvršni je producent, uz Johna Camerona, Lauren Shuler Donner, Simona Kinberga, Jepha Loeba i Jima Choryja. Legion je najnoviji projekt Hawleyja i Camerona, dvojice izvršnih producenata FX-ove uspješne antologijske serije Fargo koja je osvojila nagrade Emmy i Zlatni globus. Legion produciraju FX Productions i Marvel Television, a FXP zadužen je za fizičku produkciju.

Komentiraj

Komentara