Legion: Posljednji trailer i prvi pogled u drugu sezonu (VIDEO)

Druga sezona serije Legion je pred vratima, a FX nas je odlučio počastiti posljednjim trailerom, odnosno takozvanom “First Look” video-najavom. U klipu tako imamo priliku vidjeti i čuti protagoniste i protagonistice, kao i članove kreativne ekipe producenata. Serija, u čijem je središtu radnje David Haller, moćni mutant kojemu je dijagnosticirana šizofrenija, pokupila je brojne pohvale publike i kritike nakon prve, eksplozivne i psihodelične sezone. Sagledaju li se svi dosadašnji teaseri i traileri u cjelini, osim što dobivamo jednu specifičnu umjetničku cjelinu, dobivamo i širi uvid u drugu sezonu koja će, izgleda, biti još eksplozivnija, psihodeličnija i luđa.

>> Legion: Stigao prvi službeni trailer druge sezone (VIDEO)

Dan Stevens u glavnoj ulozi

Video-najava potvrđuje Davidov povratak u prvoj epizodi, nakon cliffhangera kojim je prošla sezona završila. Dok on misli kako je prošao samo jedan dan od njegova nestanka, prošla je zapravo čitava jedna godina. Naravno, granice zbilje i iluzije, stvarnosti i mašte, racionalnog i iracionalnog ponovno se isprepliću, križaju, sukobljavaju i izluđuju protagonista. Prva bi nas epizoda, dakle, trebala lansirati u taj komplicirani i čudnovati granični međuprostor. U videu se naizmjenično pojavljuju Dan Stevens, Jeremie Harris, Aubrey Plaza i Rachel Keller, koji iz glumačke pozicije pokušavaju interpretirati i razjasniti pojedine momente. Tu su i scenarist Nathaniel Halpern i tvorac serije, genijalni Noah Hawley.

Prva je sezona većim dijelom bila posvećena mentalnim poremećajima i ideji o tome što je normalno, što nije normalno. Htio sam nastaviti s istraživanjem tih ideja: što je deluzija, kako se ona pojavljuje i održava. Što je potrebno da grupa ljudi poludi?

To je, ukratko, ono što je Hawley rekao u najavi druge sezone. Time je potvrdio da će nastavak Legiona produžiti stazom koju su Hawley i ekipa utabali prošle godine. I to je itekako dobra vijest: dok se gotovo svi filmovi i serije koje se baziraju na Marvelovim superjunacima mahom fokusiraju na prirodu i manifestaciju njihove supermoći, Legion svu pažnju usmjerava na turbulentan odnos između posebnih vještina i ljudske psihe. U tom pogledu, serija briljira i trenutno predstavlja jedan od najvrućijih i najoriginalnijih naslova u serijskom svijetu. I dok se još nismo stigli oporaviti od prve sezone i nismo stigli elaborirati svu čudnovatost Legiona, druga je već iza ugla: nove epizode kreću s prikazivanjem 3. travnja.

>> Cloak & Dagger: Stigao prvi službeni trailer nove Marvelove serije (VIDEO)

Komentiraj

Komentara