Legion: Stigao prvi službeni trailer druge sezone (VIDEO)

Nakon nekoliko čudnih i tajnovitih teasera i skečeva, FX je napokon objavio prvi, službeni trailer nadolazeće druge sezone Legiona. Cliffhanger na kraju prve sezone nagovjestio je dodatnu eksploziju misterija, manipulacije vremena i prostora, kao i dodatno kompliciranje onog što je već poprilično komplicirano i kompleksno. Ono što vidimo u traileru, sugerira da ćemo se i u drugoj sezoni itekako nagledati  vizualnih, tehničkih, glumačkih i perceptivnih vratolomija. Neće nedostajati ni kreativnih propitivanja granica žanrova, odnosa svijesti i podsvijesti, načina pripovjedanja i imaginacije, kao ni demontaže koncepta vremena i prostora.

>> Krypton: Nova serija o Supermanovu djedu (TRAILER)

Najbolji opis Legiona

Prva je sezona, kako svojim atraktivnim vizualijama, efektima i tehničkim eksperimentima, tako i kompleksnim, višeslojnim i zapletenim narativom, polučila izniman uspjeh. Sudeći prema traileru, izgleda kako će druga sezona pokušati nadmašiti doseg prve. Iako je zaista teško iščitati bilo kakvo dublje značenje iz ovog trailera, kao što je teško sa sigurnošću iščitati zaokružena značenja iz bilo koje epizode Legiona,  ipak se neke stvari mogu izdvojiti i pokušati opisati. Tako trailer najavljuje nastavak lova na Shadow Kinga, nastavak produbljivanja složene i zapletene Davidove psihe, kao i nastavak navlačenja gledateljstva na tanak led ispitivanja zamršene granice između mašte i zbilje, snova i stvarnosti, podsvijesti i razuma. Bit će tu i budizma, plesa, dobre glazbe i poigravanja fizikom.

Potencijal ove serije je ogroman. Ono što smo do sada mogli vidjeti u prvoj sezoni zaslužuje sve pohvale. Serija na ingeniozan način “komunicira” s mnogim drugim djelima iz svijeta horora, drame, trilera i akcije, što i sami producenti ne skrivaju, kao što ingeniozno slaže sloj po sloj priče, filtrirajući ih kroz različite žanrovske okvire, da bi ih već u idućim kadrovima ponovno razbacala. Već je i s prvom sezonom serija zaslužila pažnju publike i kritike zbog, između ostaloga, revolucioniranja žanrovskog superheroja: druga bi trebala dodatno potvrditi da je ovdje riječ o modernom remek-djelu u širem smislu. Premijera druge sezone zakazana je za nešto manje od mjesec dana: Legion stiže 3. travnja.

>> Jessica Jones – trailer druge sezone (VIDEO)

Komentiraj

Komentara

Tags