Lemony Snicket: Niz nesretnih događaja – odlična serija zaslužila i drugu sezonu

Dobre vijesti za one koji vole loše vijesti: Netflix je upravo službeno potvrdio da će odlično primljena serija Lemony Snicket: Niz nesretnih događaja (Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events) koja je ove godine imala svoju premijeru, dobiti i zasluženu drugu sezonu. Novost je objavljena u enigmatičnom duhu serije – najprije je objavljen video u kojem se nalazila zagonetna skrivena poruka, a kada je ona dešifrirana, odnosno kada bi gledatelj ili gledateljica otkrili o čemu se radi, završili bi na web stranici na kojoj su mogli otkriti ostatak materijala koji im je imao otkriti vijest o novoj sezoni.

>> LEMONY SNICKET: NIZ NESRETNIH DOGAĐAJA: NOVA NETFLIXOVA SERIJA DOBILA SLUŽBENI TRAILER (VIDEO)

Nakon što su prvi fanovi otkrili zagonetku i Internetom proširili radosnu vijest o dolasku novih epizoda, najava je u obliku pisma kojeg je gledateljima napisao ni više ni manje nego Lemony Snicket, završila i na službenom Netflixovom Twitter profilu, gdje su poruku mogli primiti i oni manje uspješni u otkrivanju misterija. U dokumentu, gledateljstvu je obznanjeno da je ovaj Netflixov potez ohrabren njihovim bindžanjem, a Lemony je Snicket iskoristio priliku da izrazi svoje nezadovoljstvo takvim razvojem situacije, te je gledatelje, zajedno s Netflixovim timom, upozorio:

Nadam se da ste sretni. Jer neće biti, više nikada.

>> BETTER CALL SAUL 3: U NOVOM SERIJSKOM TRAILERU – NOVO POZNATO LICE! (VIDEO)

 

>> MR. ROBOT 3: NAJAVLJENO NOVO GLUMAČKO POJAČANJE I VRIJEME IZLASKA TREĆE SEZONE

Priča koju nam serija donosi bazirana je na popularnoj seriji knjiga Daniela Handlera koja je svoju prvu ekranizaciju imala 2004. godine u obliku filma u kojem su glumili Jim Carrey i Meryl Streep, no publika je, čini se, oduševljena sa serijskom verzijom priče koju su mnogi kritičari proglasili najboljim žanrom za ovako bogat narativ i mnoštvo detalja koji su se nalazili i u knjigama. U centru su ove zanimljive priče avanture troje siročadi Violet, Klaus i Sunny Baudelaire (u čijim se ulogama nalaze simpatični Malina Weissman, Louis Hynes i malena Presley Smith) čiji čuvar spletom (nesretnih) okolnosti postaje misteriozni grof Olaf, koji na lukav način pokušava preuzeti njihovo nasljedstvo.

U ulozi grofa Olafa nalazi se sjajni Neil Patrick Harris, odnosno dobro nam poznati Barneyja iz sitcoma Kako sam upoznao vašu majku, a svojom je izvedbom u ovoj ulozi, po mišljenju mnogih, nadišao i samog Carreya. Za produkciju se pobrinuo Barry Sonnenfeld, koji je radio i na filmskoj verziji ove priče, a njegova desna ruka bio je sam autor knjiga Daniel Handler, što je razvidno iz konačne kvalitete serije koja je neupitna. Definitivno je, dakle, da se Baudelaireovi klinci vraćaju na naše ekrane s novim avanturama, no, do točnog datuma izlaska, kao i do ostalih detalja o razvoju serije, morat ćemo se strpjeti.

>> 7 NAJBOLJIH EPIZODA MODERNOG DOKTORA WHOA

Komentiraj

Komentara