Lost, bezvremenski televizijski fenomen, dolazi na Pickbox

Jedna od najgledanijih i najskupljih serija u povijesti televizije, Izgubljeni (Lost), dostupna je na Pickboxu sa svim svojim sezonama. Saznajte zašto je serija postala apsolutni televizijski fenomen! O seriji su napisani deseci knjiga, redovno je uvrštavana u top-liste najuspješnijih serija svih vremena te je osvajala gomile Emmyja i Zlatnih globusa. No nije sve baš slučajno. Originalan scenarij, nevjerojatan zaplet, više nego uvjerljivi likovi – sve je to pridonijelo vrtoglavom uspjehu Izgubljenih.

Priča je to o sedamdeset preživjelih od ukupno 324 putnika nakon pada aviona na letu 815 koji su sletjeli na tri lokacije na tajanstvenom otoku u južnom Pacifiku (snimano na jednom od otoka Havaja). Iako je početna ideja bila snimiti seriju koja bi kombinirala elemente filma ‘Brodolom života’ i reality showa ‘Opstanak’, glavni adut serije neobični su događaji koji pacifički otok pretvaraju u veliki misterij. I baš ti misteriji razlog su što serija ima na stotine tisuća odanih obožavatelja koji i dan danas raspravljaju o tome što se događalo na tom otoku.

>> Rick and Morty: Svemir kakvog zaslužujemo (RECENZIJA)

Misteriji koji su dovodili fanove do ludila

U fokusu radnje na naoko rajskom otoku misteriozno je Čudovište, preživjele muče takozvani Drugi, a utočište na kojem su se zatekli obiluje fantastičnim i neobjašnjivim pojavama. U prvom planu nalaze se kirurg Jack Shephard, prevarant Sawyer, zidar i umjetnik Michael Dawson sa sinom Waltom, bjegunka od zakona Kate Austen, dobitnik na lotu Hurley, misteriozni John Locke, irački vojnik Sayid, trudnica iz Australije Claire.

Napetih šest sezona dovodilo je fanove do potpunog ludila, što zbog velike količine neodgovorenih pitanja, što zbog samih misterija i tema kojima se serija bavila (tajna društva, uskrsnuća, putovanje vremenom, polarni medvjedi). Unatoč podijeljenim mišljenjima oko cijele serije, ali i samog finala (Jesu li bili mrtvi? Što se dogodilo nakon eksplozije nuklearne bombe? Tko je upucao Sawyera?!), svi fanovi slažu se oko jedne stvari – ‘Izgubljene’ bi mogli gledati unedogled!

6 Zanimljivih činjenica o Izgubljenima

1. Dvodijelna pilot-epizoda Izgubljenih glasi kao najskuplji pilot u povijesti ABC-a. Jedna epizoda stajala je između 10 i 14 milijuna dolara dok je uobičajena cijena za pilot oko 4 milijuna dolara.

2. Glumica Evangeline Lilly gotovo je propustila priliku da glumi Kate – zato što ima kanadsko državljanstvo. Problem s njezinom vizom značio je da ne može početi snimati s ostatkom ekipe pa je gotovo svaka scena bez njezina lika već snimljena do vremena kada je dobila dozvolu za rad.

3. Ian Somerhalder bio je prvi na audiciji za Lost, no isto je tako bio i prvi kojeg su ubili u seriji.

4. Avion koji se srušio bio je dio flote izmišljene aviokompanije Oceanic Airlines. Autori serije otvorili su lažnu stranicu kompanije Oceanic na internetu predstavljajući je kao pravu, i čak su primali rezervacije za letove.

5. Početak Izgubljenih poklopio se procvatom društvenih mreža poput Facebooka i Twittera pa je promocija u cijelosti prebačena on-line.

6. U jednom trenutku radnja je postala toliko komplicirana, obožavatelji su počeli sumnjati da neki misteriji nikada neće biti riješeni i gledanost se prepolovila. Objavom ABC-a da se zna plan serije od početka do kraja i obećanjem da će misteriji biti riješeni, povratili su gledatelje.

Kompletnu seriju Izgubljeni (Lost) gledajte odmah na Pickbox.tv. Prvih 30 dana korištenja usluge je besplatno.

>> Nesreća nevinih – Briljantna nova ekranizacija najboljeg romana Agathe Christie

Komentiraj

Komentara