Lov na nacističko blago – Nova emisija na Viasat History

Viasat History premijerno prikazuje dokumentarnu emisiju koja se bavi nestankom milijunom umjetnina te nekoliko tona zlata tijekom nacističke vladavine. Gdje su nestale poznate slike Van Gogha i mnoge poluge zlata? Otkrijte u zanimljivoj ratnoj povijesnoj dokumentarnoj seriji Lov na nacističko blago  (Hunting Nazi Treasure)prikazivat će se na kanalu Viasat History ponedjeljkom u 21.50 h.

>> Piknik na Hanging Rocku: Natalie Dormer u impresivnoj serijskoj adaptaciji filmskog i književnog klasika (VIDEO)

Lov na nacističko blago  (Hunting Nazi Treasure) je serija o najvećoj pljački u povijesti te o jednoj od najvećih potraga za blagom u današnjem svijetu. Između 1933. i 1945. nacisti su pokrali milijune umjetnina, dragocjenosti i stotine tona zlata. Krali su vjenčano prstenje i zlatne plombe za zube, neobrađene dijamante i kraljevske dragulje, praznili muzeje, knjižnice, crkve, sinagoge, urede, tvornice i obiteljske kuće.

 Dio onog što je ukradeno još nije pronađen, između ostalog se procjenjuje da nedostaje više od sto tisuća umjetničkih slika, među kojima su djela Degasa, Van Gogha i Raphaela, kao i zaliha dijamanata, nakita i ostalog kulturnog blaga u vrijednosti desetaka, ako ne i stotina milijuna dolara.

Bivši CIA-in ekonomist 2007. godine procijenio je da se ukupna vrijednost još nepronađenog nacističkog plijena kreće između 115 i 175 milijardi dolara. Pokušaji da se vrati ukradeno blago počeli su krajem Drugog svjetskog rata i traju još i danas. Lov na nacističko blago  (Hunting Nazi Treasure) gledajte na kanalu Viasat History ponedjeljkom u 21.50 h!

>> Viasat World obilježava Dan planeta Zemlje

Komentiraj

Komentara