Lucifer je spašen: Netflix službeno preuzeo seriju, četvrta sezona u pripremi

Nije prošlo ni tjedan dana od prvih glasina o pregovorima između Amazona i tvoraca Lucifera. A upravo je taj vremenski razmak bio sasvim dovoljan da Netflix preduhitri amazonce i preuzme seriju. Riječ je o poprilično neočekivanom potezu, budući da streaming gigant nije vičan spašavanju serija i preuzimanju tuđih ”otpadaka”. No, navike se ipak povremeno mijenjaju, na radost onih koji su najviše vezani uz Lucifera a koji su svojim djelovanjem doveli ovu priču do happy enda.

>> Novosti o Deadwoodu: Snimanje filma zakazano za jesen?

Drugim riječima, spašavanje Lucifera je u suštini još jedan uspjeh fanova. Naime, nakon što je Fox objavio službenu odluku otkazivanja serije, fanovi su krenuli u medijsku akciju. Kanalima društvenih mreža množili su se komentari i objave ljubitelja Lucifera koji su jednoglasno i zdušno izražavali svoje nezadovoljsto njegovim otkazivanjem, istovremeno tražeći spas za omiljenu seriju. I dok su oči fanova bile uprte u Amazon, Netflix se pojavio iz vedra neba i riješio problem. Deus ex machina, rekli bi neki.

Upravo se ta sintagma i način rješavanja crne sudbine serije dobrim dijelom i poklapa sa samim Luciferom. Fanovi mogu biti sretni i zadovoljni; što se glumačke i producentske ekipe tiče, na njihovim je službenim Twitter profilima došlo do svojevrsne erupcije sreće. Uglavnom – svi slave, zahvaljuju se fanovima i Netflixu. Tom Ellis, glavna zvijezda serije, odlučio je radost podijeliti na specifičan način. Njegova kratka izvedba možda i najbolje uokviruje ovu priču i dramu oko Luciferova spašavanja, dramu koja je dobila svoj sretan kraj.

>> 5 serija na koje je Twin Peaks imao presudan utjecaj

Komentiraj

Komentara