Maisie Williams: GoT neće snimati više različitih završetaka

Već neko duže vrijeme kruže glasine i teorije o konačnom završetku Igre prijestolja. S obzirom na megapopularnost serije koja je premašila sva očekivanja i granice televizijske produkcije, jedna od prevladavajućih teza bila je ona prema kojoj će David Benioff i Daniel B. Weiss snimiti nekoliko različitih završetaka ove kultne fantasy sage, kako bi unaprijed spriječili moguća curenja informacija i prijevremeno obeshrabrili  lovce na spojlere. Solucija višestrukog završetka serije primamljiva je ideja i otvara prostora raznim spekulacijama i teoretiziranju zagriženih fanova. No, sudeći prema izjavama Maisie Williams, do različitih krajeva GoT-a ipak neće doći.

>> Game Of Thrones: Kako bi Westeros izgledao u 21. stoljeću? (VIDEO)

Prije nekoliko mjeseci je i Jaime Lannister, odnosno Nikolaj Coster-Waldau, odbacio mogućnost višestrukog završetka i rekao da je to jednostavno “glupo”. Jedan od ključnih problema kojega je Coster-Waldau izdvojio jest pitanje budžeta – zašto trošiti stotine tisuća dolara dnevno za nešto što neće biti iskorišteno? Gostujući kod Jimmyja Kimmela, Maisie je također istaknula problem financija, kazavši kako sumnja da GoT posjeduje tako veliki budžet koji bi omogućio snimanje različitih krajeva. Odbacivši tu mogućnost, Kimmel ju je podsjetio da je sam predsjednik HBO-a Casey Bloys predložio ovu ideju, na što je Maisie odgovorila kratkom opaskom:

Ali, kao što znamo, predsjednici ne govore uvijek istinu.

Arya Stark

U razgovoru s Kimmelom, Maisie je otkrila da je – protivno pravilima HBO-a – pokazala scenarij svojoj majci, te je ponosno izjavila kako zna kakav će biti kraj Igre prijestolja. Simpatična mlada glumica je također rekla da je preostalo još “beskrajnih količina” materijala koje je potrebno snimiti prije izlaska serije. Njezine se tajnovite i neodređene izjave poklapaju s trenutnom misterioznom i zamagljenom atmosferom koja ispunjava projekt snimanja i realizacije posljednje sezone GoT-a. Budući da ima još mnogo, mnogo vremena do izlaska osme sezone, ne preostaje nam ništa drugo nego prisluškivati glasove i pratiti signale koji, s vremena na vrijeme, uspijevaju doći do javnosti, te  s velikom dozom pažnje pratiti razvoj raznoraznih teorija, nadajući se da će nas HBO iznenaditi i ranijim izlaskom završnog nastavka. U to da će kraj, kakav god on bio, biti epsko i kvalitetno ostvarenje, uopće ne sumnjamo.

>> Igra prijestolja: Što smo vidjeli u sedmoj sezoni?

Komentiraj

Komentara