Mary Kills People: Izvrsna kanadska serija na Pickboxu

“ŽIVOT JE TEŽAK. SMRT JE LAKA”

Inteligentna i intrigantna kanadska dramska-triler serija Mary ubija ljude (Mary Kills People) stigla je na Pickbox. U dvije sezone, Mary Kills People uspješno spaja komediju, dramu i filozofiju baveći se tabu temom – potpomognutim samoubojstvom. Treća sezona premijerno će se prikazivati jednom tjedno na Pickboxu u svibnju.

INTRIGANTNA TABU TEMA

Radnja ovog medicinskog trilera zaista je intrigantna. Doktorica Mary Harris, koju portretira sjajna kanadska glumica Caroline Dhavernas, radi na hitnom odjelu u bolnici, no ima i posao sa strane kao savjetnica za završetak života. Naime, Mary i njezin poslovni partner Des (Richard Short) pružaju potpomognuto samoubojstvo pacijentima u bolnici za upola manju cijenu od putovanja u Švicarsku. Njihovi se životi zakompliciraju kad ih policija počne istraživati.

Oni zarađuju 10,000 dolara po potpomognutom samoubojstvu, a svoju odgovornost zameću tako da osoba koja želi umrijeti snimi video u kojem priznaje kako to radi svojom slobodnom voljom. No kako Mary već ima dobro plaćen posao u bolnici, a pomaganje ljudima joj nije na listi prioriteta, postavlja se pitanje zašto to radi?

IZVRSNA GLUMAČKA POSTAVA

Caroline Dhavernas (Wonderfalls, Hannibal) obavila je genijalan posao portretirajući zanimljiv lik Mary. Mary ima dobar posao, samohrana je majka i ima dvije preslatke kćeri, živi u lijepoj kući. Izvana, čini se kao da joj sve ide od ruke. Ona je jedan od onih likova za koje se čini da se muči kako bi pronašla pronašla balans između posla i kuće i bila što je više moguće jedna odgovorna osoba. No Mary ima i drugu stranu, onu malo mračniju, jer u isto vrijeme ubija ljude.

Uz Dhavernas, tu je i brtianski glumac Richard Short (Vynil, American Horror Story) u ulozi fantastičnog bivšeg plastičnog kirurga. Des je izgubio licencu za rad nakon problema s drogom, a kad je počeo surađivati s Mary i potpomagati samoubojstva, njegov problem s drogom dobro je došao. Naime, Desov diler opskrbljuje smrtonosni duo s drogom koju koriste za potpomoganje samoubojstva smrtno bolesnih pacijenata.

Obje sezone kanadske serije Mary Kills People su na Pickboxu! Gledaj ih odmah.

Komentiraj

Komentara