Među ITV-jevim novim serijama i prequel Pod sumnjom

ITV se raspištoljio s narudžbama, ima među novim serijama super projekata, a kao najprivlačniji (nama) izdvajamo Tennison, prequel sad već kultne krimi-drame Pod sumnjom u kojoj smo gledali veličanstvenu Helen Mirren. Kao i Pod sumnjom, i Tennison će pisati slavna Lynda La Plante, a u šest ćemo nastavaka vidjeti kako je Jane stigla do pozicije jedne od prvih žena na mjestu glavne inspektorice u britanskoj policiji. Drama je smještena u 1970-e, i žene se s mukom probijaju u zatvoreni, muški šovinistički svijet “plavaca”. Jane je naivna, ali i tvrdoglava i ambiciozna 22-godišnjakinja čiji je talent očit od početka njezine policijske karijere. Istraga umorstva u kojoj sudjeluje pokazat će joj nasilje londonskih bandi, što zločin znači za obitelj žrtve, a i sama će pretrpjeti tragične posljedice. Tennison će nam ponuditi i pogled u Janeinu obitelj.
Sljedeća ITV-jeva serija, The Durrells, temelji se na klasičnoj trilogiji Geralda Durrella, prirodnjaka i ljubitelja životinjskog svijeta među čijim su djelima i knjige Zoološki vrt u mojoj prtljazi, Svijet prirode, Moja obitelj i ostale životinje. Priča serije fokusira se na Louisu Durrell, kojoj se život raspada nakon što je rano ostala udovica, nema više novca, a sama se brine za četvero svoje nemoguće djece: Gerryja (11) samo što nisu izbacili iz škole, najstariji Larry htio bi biti pisac, a radi kao najgori agent za nekretnine ikad, dok Leslie i Margo pubertet pogađa kao ubrzani vlak. Godina je 1935. i Louisa u nedostatku opcija cijelu obitelj seli u neukroćeni raj otoka Krfa.
Marcella je treća ITV-jeva serija kojoj se veselimo: autor joj je Hans Rosenfeldt, autor originalnog skandinavskog Mosta. Naslovna Marcella je detektivka u svojim kasnim tridesetima koja se vraća na posao u londonski odjel za umorstva nakon 12-godišnje stanke za koje je podizala obitelj. Brak joj se naglo raspao, kći je u internatu, pa ona u poslu traži novi smisao života. Odmah počinje istragu serije ubojstava koja nevjerojatno nalikuju zločinima koje je istraživala na početku karijere.
Svemu se ovome jako veselimo.

Komentiraj

Komentara