Michael C. Hall o novoj seriji Safe i o povratku Dextera: Nikad ne reci nikad

Glumac Michael C. Hall se u novom intervjuu za Variety pozabavio serijom Safe, a iako je u fokusu razgovora bila njegova nova serija, neizbježno je bilo dotaknuti se, naravno, i genijalnog Dextera, koji je Halla upisao u serijsku povijest i presudno obilježio njegovu glumačku karijeru. Toga je svjestan i sam glumac, koji je kazao da zna kako će ga Dexter stalno pratiti kroz život te da će u raznim prilikama biti konstantno bombardiran pitanjima vezanim uz tu seriju. Hall u Safeu glumi Britanca, što je, kako kaže, za njega kao Amerikanca izazov i zanimljiv pothvat: naviknuti smo gledati Britance i Australce kako glume Amerikance, a njemu se trenutno jako sviđa ideja obratne igre uloga, naglašava glumac.

>> Preacher: Otkriven datum premijere i prve fotografije treće sezone (FOTO)

Imaju li fanovi apetit za novog Dextera?

U Safeu Hall glumi pedijatrijskog kirurga koji nakon smrti supruge ostaje sam s dvije kćerke. Jedne se večeri sve mijenja. Tajni noćni izlazak jedne kćerke pokreće lančanu reakciju događaja: ubojstvo, nestanak i izranjanje skrivenih tajni iskrivljuju sliku njihove svakodnevice. Hall je uzbuđen zbog ove uloge, u koju se, kaže, zaljubio na prvi pogled. Čim je počeo čitati scenarij, odmah je uronio u priču i u kompleksnost protagonista: u tom trenutku, za njega nije bilo dvojbe. I dok je Hall zaokupljen novim ulogama i pothvatima, iza ugla uvijek vreba dobar stari Dexter:

Jasno mi je da će Dexter biti u prvom odlomku moje osmrtnice ukoliko ona bude napisana, i to možda već u prvoj rečenici, ali to je u redu.

Možda. Imajući na umu način na koji je serija završila, povratak Dexteru jest jedna mogućnost. Trebao bih samo, za moju ulogu u tome, smisliti ili čuti neke tuđe ideje zbog kojih bi to vrijedilo učiniti. Ali, nikad ne reci nikad.

Tim je riječima Hall, ukratko, prokomentirao mogućnost povratka serije. Nije bio previše rezolutan, već je mekšim i neodređenijim pristupom ostavio otvorene sve mogućnosti. Dexter je, gotovo pa i svakome tko je pogledao barem jednu epizodu, ostao u dobrom sjećanju. Tijekom 8 sezona, serija je okupila pravu vojsku vjernih fanova iz cijelog svijeta. Imajući na umu količinu epizoda i sezona, pitanje je na koji bi način povratak mogao biti ostvaren i kojim bi putanjama mogla krenuti eventualna nova inačica Dextera. Za sada se ovo čini ili kao možebitno testiranje terena, ili jednostavno kao nasumičan način davanja odgovara na pitanje koje konstantno prati Michaela C. Halla. Bez obzira na popularnost Dextera i intrigantnost ideje o mogućem povratku, integritet glumca valja respektirati i, čim nova serija bude dostupna, provjeriti kako se Hall snalazi u ulozi Britanca. Safe će, na Netflixu, izaći tijekom ove godine.

>> Gospodar prstenova: Peter Jackson će producirati Amazonovu seriju?

Komentiraj

Komentara