Miss Sherlock: HBO-ova japanska serija nosi novo lice poznatog lika

Novi obrat u svijetu Sherlocka Holmesa. Nakon mnoštva kreacija i rekreacija, među kojima se u posljednje vrijeme posebice izdvajaju Robert Downey Jr. i Benedict Cumberbatch, vrijeme je za novu inačicu jednog od najpopularnijih likova u sferi književnosti, filma i opće pop-kulture. Ovog je puta HBO odlučio okrenuti ploču i zavrtiti globus.

>> 7 nepobitnih razloga zašto biste trebali gledati Sherlocka

Naime, nova serija ne donosi samo novo lice dobro nam poznatog lika, već ga premješta u jedan sasvim novi društveni i kulturni kontekst. Ukratko, nova HBO-ova serija zove se Miss Sherlock, a radnja se odvija u Tokiju. U glavnoj su ulozi dvije žene: doktorica Wato Tachibana (koju tumači Shihori Kanjiya), kirurginja koja se vratila iz volonterske misije u Siriji, te Sara Shelly Futaba (koju glumi Yuko Takeuchi), istražna savjetnica policijskog odjela gdje se rješavaju najbizarniji slučajevi.

Sudeći po onom što smo do sad mogli vidjeti, serija se distancirala od CBS-ove serije Elementary, koja je također pokušala izmijeniti figure i dinamiku odnosa Sherlocka i Watsona, a gdje smo također mogli vidjeti detektiva u drukčijem kontekstu, dok je Watsona glumila Lucy Liu. Serija je proletjela Japanom, a HBO ju sada prenosi i na drugu stranu Tihog oceana. Zajedničku produkciju potpisuju HBO Asia i Hulu Japan. Za sve fanove Sherlocka, Miss Sherlock je dobrodošao naslov.

>> True Detective: Najavljena premijera treće sezone uz sjajan trailer (VIDEO)

Komentiraj

Komentara