set of "The young Pope" by Paolo Sorrentino. 10/23/2015 sc. 108 ep. 1 In the picture Jude Law. Photo by Gianni Fiorito

Mladi papa dolazi na HBO 28.10.

Mladi papa (The Young Pope), serija predstavljena na Venice Film Festivalu, u režiji Oscarovca Paola Sorrentina, desetodijelna je priča o Papi Piju XIII., kojeg utjelovljuje Jude Law.

PREMIJERA: 28. LISTOPADA U 20 h  NA HBO-U/OD JUTARNJIH SATI DOSTUPNO NA USLUZI HBO GO

Premijeru prve dvije epizode nove serije „Mladi papa“, nastalu u HBO, Sky i Canal + koprodukciji, koja će na HBO kanalu biti emitirana u petak, 28. listopada u 20h. Po dvije nove epizode emitirat će se svakog petka u istom terminu, a serija će biti dostupna i putem HBO GO usluge videa na zahtjev već od jutarnjih sati. Prva epizoda „Mladog pape“ biti će dostupna besplatno putem usluge HBO GO.

set of "The young Pope" by Paolo Sorrentino. 10/23/2015 sc. 108 ep. 1 In the picture Jude Law. Photo by Gianni Fiorito
Prva i druga epizoda Mladog pape emitirat će se 28.10. na HBO-u i HBO GO

Mladi papa, kontroverzna je priča o početku pontifikata Pija XIII, prvog američkog pape u povijesti, rođenog kao Lenny Belardo. Izbor ovog mladog i šarmantnog Pape je, čini se, rezultat jednostavne ali učinkovite medijske strategije od strane Kolegija kardinala. No, izgled može varati. Pogotovo, u mjestu i među ljudima koji su odabrali veliko otajstvo Božje kao vodilju za njihovo postojanje.

To mjesto je Vatikan i ti ljudi su vođe Crkve. Papa Pio XIII. čovjek je velike moći koji se tvrdoglavo odupire Vatikanskim dvorjanima ne mareći za implikacije koje to ima na njegov autoritet jer i sam je najtajanstveniji i najkontradiktorniji od svih njih. On je složen i konfliktan lik, toliko konzervativan u svojim izborima da graniči s nazadnjaštvom, ali pun suosjećanja prema slabima i siromašnima. Mudar i naivan, ironičan i pedantan, iskonski i graničan, sumnjičav i odlučan, melankoličan i nemilosrdan, Pio XIII pokušava prijeći beskrajnu rijeku ljudske samoće kako bi pronašao Boga kojeg može dati čovječanstvu. Ali i samome sebi.

„Jasni znakovi Božjeg postojanja. Jasni znakovi Božje odsutnosti. Kako se vjera može tražiti i izgubiti. Veličina svetosti, tako velika da bude nepodnošljiva kada se borite protiv iskušenja i kad sve što možete učiniti je prepustiti se. Unutarnja borba između ogromne odgovornosti voditelja Katoličke crkve i nevolja jednostavnog čovjeka sudbinski (ili od Duha Svetoga) izabranog za Papu. Na kraju, kako se nositi i manipulirati vlast u državi čija je dogma i moralni imperativ odricanje od moći i nesebične ljubavi prema bližnjemu. To je ono o čemu je Mladi papa.“- Paolo Sorrentino

Zvijezda serije je dvostruko nominirani Jude Law („Gattaca“, „The talented Mr.Ripley“, „Sherlock Holmes“) u ulozi kompleksnog i konfliktnog Pija XIII., prvog američkog pape.

set of "The young Pope" by Paolo Sorrentino. 10/22/2015 sc. 264 ep. 2 In the picture Dyane Keaton. Photo by Gianni Fiorito
Uz Judea Lawa glumi i nagrađivana Diane Keaton

Ulogu redovnice iz SAD-a koja živi u Vatikanu utjelovljuje Oscarom nagrađivana Diane Keaton („The Godfather“, „Annie Hall“, „Something’s gotta give“). Sestra Mary odgojila je Belarda i pomogla mu da postane Papa.

Komentiraj

Komentara