Morgan Freeman producira seriju o Muhammadu Aliju

Morgan Freeman i Muhammad Ali – dvije legende i dvije različite epohe uskoro će dijeliti isti prostor. Oskarovac i jedan od najprepoznatljivijih i poznatijih glumaca današnjice odlučio je sjesti za producentski stol i realizirati projekt koji je izazvao pravu lavinu interesa u medijima specijaliziranima za TV produkciju. Naime, u suradnji s CBS-om, Freeman će producirati seriju koja će nastojati što šire, preciznije i koherentnije zahvatiti život Cassiusa Clayja/Muhammada Alija.

>> Idris Elba: Nakon Marvela i Luthera, vrijeme je za humorističnu seriju i DJ-ing

8 epizoda Alijevog života

Freeman i njegov tim producirat će tako osam epizoda mini-serije. Svaka će epizoda pokriti jedan aspekt života Muhammada Alija, s naglaskom na ključne i najvažnije borbe koje je Ali vodio u ringu. Uz to, mini-serija neće biti fokusirana samo na njegove boksačke pohtvate, već će se pozabaviti i ključnim borbama koje je Ali vodio i izvan ringa. U tom će smislu 8 borbi – Život Muhammada Alija, kako je mini-serija i nazvana, pratiti i njegov razvojni put kako u sportskom i boksačkom, tako i u širem društvenom, kulturnom te političkom miljeu. Ali je popularnost stekao 1964., kada je porazio Sonnyja Listona u meču za titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Dominirajući svijetom boksa, na sebe je privukao pažnju šire američke i svjetske javnosti; najviše je kontroverzi izazvao odbijanjem sudjelovanja u ratu u Vijetnamu, čime je postao ikona civilnodruštvenog pokreta i opće borbe za ljudska prava šezdesetih i ranih sedamdesetih.

Alijev je život do sada bio ekraniziran više puta: u filmu Ali iz 2001. godine, gdje je boksaša glumio Will Smith, te u mnogim dokumentarcima među kojima se ističe film When We Were Kings, koji je nagrađen Oscarom. No, svako se dosadašnje djelo posvetilo samo nekim aspektima kompleksne Alijeve karijere i njegova života. Freemanova će mini-serija biti djelo koje će na sveobuhvatan i minuciozan način predstaviti život Muhammada Alija, onako kako postojeći radovi o legendi svjetskog boksa nisu znali, htjeli ili smijeli učiniti. Freeman će otići korak dalje i uroniti u dubinu i širinu Alijeva života. CBS je seriju smjestio u kategoriju tzv. ”event series”, što je u suštini samo marketinška varijanta i proizvoljno preimenovanje poznatije inačice mini-serije. Detalji oko uloga, početka snimanja i procesa produkcije još nisu poznati.

>> Dear White People: Objavljen trailer i datum izlaska druge sezone! (VIDEO)

Komentiraj

Komentara