Muškarac spasio život ženi pomoću reanimacije koju je naučio iz serije The Office

Tko kaže da serije ne mogu spasiti život? Više nitko, jer se upravo to dogodilo! Naime, 21-godišnji muškarac iz Tucsona, Arizone dao je umjetno disanje ženi pjevajući pjesmu „Stayin’ Alive“ grupe Bee Gees, kako ga je naučio Michael Scott iz serije U uredu (The Office).

>> 5 dirljivih završetaka serija koje nikad nećemo zaboraviti

Automehaničar Cross Scott testno je vozio auto svoje mušterije kad je primijetio da je jedan auto stao sa strane ceste, rekao je za Arizona Daily Star. Stao je kako bi pomogao vozaču, no kad je pogledao u auto, vidio je ženu u nesvijesti s plavim usnicama. Scott sa sobom nije imao mobitel jer kad radi ostavi svoj mobitel u radioni. Na sreću, dva motorista su nedugo zatim stala i nazvala hitnu pomoć.

Scott nema nikakvo medicinsko znanje, no znao je kako provjeriti puls. Kad  ga nije uspio pronaći, popeo se na ženu i započeo reanimaciju najbolje kako je mogao. Njegovo znanje došlo je upravo i jedino iz jedne epizode humoristične serije U uredu (The Office).

U toj epizodi, zaposlenici tvornice papira pokušavaju naučiti prvu pomoć od Michaela Scotta (Steve Carell). Scott ih instruira kako im pjesma „Stayin’ Alive“ može pomoći da izmjere tempo plućnih kompresija.

Scott iz stvarnog života uzeo je taj savjet i započeo kompresije dok je naglas pjevao refren „Ah, ha, ha, ha, stayin’ alive, stayin’ alive“, piše People.com. „Nikad se nisam pripremio za reanimaciju u svom životu. Nisam imao pojma što radim“, rekao je Scott. No minutu kasnije, žena je udahnula. Hitna pomoć stigla je 10 minuta nakon toga, a Scott je rekao za Star da mu je medicinsko osoblje reklo da je spasio život ženi, koja se, saznao je, zove Clara.

I sada neka netko kaže da serije ne spašavaju živote!

>> 5 zanimljivosti koje (vjerojatno) niste znali o Agathi Christie

Komentiraj

Komentara