Najbolje od serijske 2017. godine

MINDHUNTER

Za nama je godina ispunjena dobrim i novim serijama, za nama je godina koja je oživila neke stare serije, no neoboriva je činjenica kako je za nama godina koja pripada ekranizacijama knjiga (i stripova) – što nam se itekako sviđa. Serijski je ovako gledao protekle godine…

10. Handmaid’s Tale (Hulu)

Sluškinjina priča (The Handmaid’s Tale) Huluova je adaptacija istoimenog romana Margaret Atwood, u kojem nam se predstavlja distopijsko društvo kojim dominiraju isključivo muškarci, dok su žene, koje su u potpunom vlasništvu muških vladara, svedene na ulogu reproduktivnih mašina.

>> The Handmaid’s Tale – detalji o drugoj sezoni (+TRAILER)

9. Punisher (Netflix)

Nakon svog premijernog nastupa u Daredevileu, Punisher, kojega tumači fantastični Jon Bernthal, dobio je vlastitu seriju, koja je ispunila naša očekivanja. Punisher je (anti)junak, čija je supermoć, kako sam Bernthal kaže “bijes koji ga tjera da ne odustane bez obzira na sve”.

8. The Orville (Fox)

Svemirska avantura The Orville sa Sethom MacFarlaneom u glavnoj ulozi također se našla na našoj listi najboljih serija 2017. U novoj SF seriji The Orville radnja je smještena 400 godina u budućnosti gdje pratimo zgode na svemirskom brodu USS Orville na kojemu je glavni kapetan Ed Mercer (Seth MacFarlane). Izvanzemaljci, akcija, humor – sve je na svome mjestu.

7. The Leftovers S03 (HBO)

Misteriozna dramska serija Damona Lindelofa i Toma Perrotte The Leftovers nije nas razočarala ni u trećoj sezoni, koja je ujedno bila i posljednja. Dapače. U glavnim ulogama nalaze se fantastični glumci kao što su Justin Theroux, Amy Brenneman, Christopher Eccleston, Liv Tyler, Carrie Coon, Regina King i drugi.

6. Manhunt: Unabomber (Discovery)

Manhunt: Unabomber je američka dramska mini-serija koju su stvorili Andrew Sodroski, Jim Clemente i Tony Gittelson. U seriji koja se temelji na istnitim pričama FBI lova na čovjeka poznatog pod imenom Unabomber, u glavnim ulogama su Sam Worthington i Paul Bettany.

5. Legion (Fox)

Superjunačka serija Legion smještena je u svijet X-Mena. Na projektu surađuju Marvel i kanal FX, a seriju potpisuje nitko drugi do Noah Hawley, autor savršenog Farga. Dan Stevens je David Haller, lik inspiriran stripovskim Legionom, sinom Charlesa Xaviera, osnivača X-Mena. Od tinejdžerskih se dana David bori s mentalnom bolešću: dijagnosticirana mu je shizofrenija, godine je proveo po bolnicama, dosta mu je svega, a onda u bolnici upozna curu svojih snova. Nakon čudnog susreta posumnjat će da su glasovi koje čuje i vizije koje doživljava zapravo stvarni.

4. Twin Peaks: The Return (Showtime)

 Kontroverzna serija Twin Peaks prvi se puta emitirala davne 1990. godine, a nova sezona bila je itekako primamljiva jer su u njoj glumili originalni glumci iz prve postave. U fokusu nove priče je američki glumac Kyle MacLachlan, najpoznatiji po ulogama u u serijama Kućanice (Desperate Housewives) i Seks i grad (Sex and The City), te filmovima Plavi baršun (Blue Velvet), Plesačice (Showgirls) i Dina – pješčani planet (Dune). Kyle MacLachlan reprizirao je svoju ulogu FBI agenta Dalea Coopera koji istražuje smrt Laure Palmer. 27 godina nakon originale serije, kroz perspektivu agenta Dalea Coopera, Lynch nastavlja priču o Lauri Palmer.

3. American Gods (Starz)

Treće mjesto pripalo je ekranizaciji romana Neila Gaimana, American Gods. Prva sezona obrađuje prvih stotinjak stranica, a po čitanju romana tek uvidite koliko vješto je serija izvedena. Njezina spora, ali postojana radnja, nevjerojatno vješta tehnika snimanja i efekti koji su realistični zaslužuju divljenje, kao i sami casting.

2. Dark (Netflix)

Oborio nas je i Dark. Usprkos tome što primarni jezik serije nije engleski, serija je malo koga ostavila ravnodušnim. Vješto igranje s konceptima prostora i vremena, upletanje znanosti i filozofije, jednostavnost a kompliciranost, te oni mali šokantni trenutci osvojili su nas odmah.

1. Mindhunter (Netflix)

Mindhunter se nalazi na prvom mjestu naše liste; nastao je po istinitoj priči koja je napisana na stranicama istoimene knjige. Volimo istinite i misteriozne priče, a nekako najviše volimo kada se naježimo. Ono što nas je najviše dojmilo jest posvećenost detaljima (nakon što pogledate seriju, izguglajte serijski ubojice koji se spominju i pogledajte prave intervjue s njima!). Uostalom, u centru priče su serijski ubojice. A mi smo Serijski ubojica…

Komentiraj

Komentara