Najbolji film godine postaje mini serija: Sve o novom projektu HBO-a

Dobitnik četiri nagrade Oscar te sveukupni pobjednik ovogodišnjih nagrada američke Akademije filmskih umjetnosti i znanosti, Parazit, dolazi nam i na male ekrane te online platformu HBO. Naime, redatelj i scenarist filma Bong Joon-ho dogovorio je s HBO-om i producentom Adamom McKayom (Vice, Ant-Man, Succession) suradnju na mini-seriji Parazit.

Iako radnja još uvijek nije poznata, Bong Joon-ho je potvrdio da se neće raditi o remakeu, već o „proširenju filma“. Naime, pošto nije uspio iskoristiti cijeli materijal u dvosatnom filmu, ovo će biti prilika redatelju da upotpuni svoju ideju. Projekt je zamišljen kao mini-serija od 5 do 6 epizoda, a glumci, kao i jezik na kojem će biti snimljeno, još uvijek nisu poznati.

>> Mortal Kombat se vraća na velike ekrane

Amerikanizacija?

Iako još nisu poznati svi detalji o produkciji, u zadnje vrijeme dolazi informacija da će u glavnoj ulozi biti poznati američki glumac Mark Ruffalo (Hulk, Osvetnici, Spotlight). Znaći li to da ćemo samo biti svjedoci još jednog pokušaja amerikanizacije uspješnog stranog djela? Od produkcije, kao ni od Bong Joon-hoa, još nije došla potvrda ni o odabiru glumaca kao ni o odabiru jezika.

Velik uspjeh na Oscarima

Podsjećamo, Parazit je bio nauspješniji film na ovogodišnjoj dodijeli Oscara. Osvojili su četiri nagrade od ukupno šest nominacija. Tu su se našle nagrade za najbolji film, najboljeg redatelja, najbolji strani film i najbolji originalni scenarij. Tim uspjehom su i obilježili povijest, postavši prvi strani film koji je osvojio nagradu za najbolji film godine.

Datum početka snimanja još uvijek nije poznat, no predviđa se prije kraja ove godine.

Piše Ivana Krmpotić

>>Killers of the Flower Moon: Scorsese će prvi puta snimati western

Komentiraj

Komentara