Con Man/Get Shorty

Neobični TV projekti u koje su se upustili poznati glumci

Dvije nove serije upravo su pristigle na domaću streaming videoteku Pickbox: Con Man i Uhvatite maloga (Get Shorty). Bilo da ste zagriženi obožavatelj SF-a ili tip koji voli čitati, a potom i gledati ekranizacije proznih uspješnica, vjerujemo da bi vam se ove dvije serije mogle svidjeti.

Con Man je briljantna komedija nezavisne produkcije, a kriminalistička serija Uhvatite Maloga (Get Shorty) je ekranizacija istoimene knjige Elmorea Leonarda u kojoj glumi i Ray Romano.

Ljubitelji znanstvene fantastike, ujedinite se

Komedija Con Man u kojoj glume Alan Tudyk i Nathan Fillion (Firefly) zaživjela je uz pomoć kampanje Kickstarter u kojoj je dvojac skupio dovoljno novca da uđu u nezavisnu produkciju. Iako su tražili oko 400.000 dolara, na kraju su uspjeli skupiti više od 3 milijuna dolara.

Serija je na neki način fikcijska verzija Tudykovih i Fillionovih  stvarnih iskustava koje su prikupili kao SF glumci obilazeći konvencije na kojima se skupljaju fanovi žanra.

Alan Tudyk i Nathan Fillion

„Idem na SF konvencije već godinama – još od 2003., kada je otkazana serije Firefly.  Želio bih reći da sam totalno originalna osoba, ali puno ljudi koji dolaze na konvencije znali su reći: „Bože, trebao bi netko snimiti seriju  o ovome  jer ovo je tako uzbudljivo mjesto, s puno uzbudljivih stvari“, rekao je Tudyk.

U fokusu je Con Mana Wray Nerely koji je glumio pilota u otkazanoj SF seriji Spectrum, no otad nije imao nijednu značajnu ulogu. Wrayjev dobar prijatelj Jack Moore koji je u seriji glumio kapetana broda postao je prava filmska zvijezda na čemu mu Wray užasno zavidi.

Frustriran njegovim uspjehom, Wray putuje na SF konvencije, druži se sa zaluđenim fanovima, zabavlja najluđe obožavatelje žanra i u tom paralelnom svemiru pronalazi smisao. Komedija je nominirana za dvije nagrade Emmy, a uz Tudyka glume još Nathan Fillion i Mindy Sterling.

Kada plaćeni ubojica želi postati holivudski producent

1990. godine pisac Elmore Leonard napisao je roman koji je 1995. adaptiran u film, a 2017. godine izašla je serija po istom imenu. Govorimo o kriminalističkoj seriji Uhvatite Maloga (Get Shorty) u kojoj glavne uloge imaju Chris O’Dowd, Sean Bridges i Ray Romano.

Ova gangsterska komedija mračne atmosfere prati bivšeg plaćenog ubojicu Milesa Dalyja koji sanja da postane uspješan holivudski producent i ponovno izgladi stvari sa svojom obitelji. Dok pokušava ostaviti kriminalnu prošlost iza sebe, upozna Ricka Moreweathera, producenta katastrofalnih filmova s kojim se odmah udruži.

Svi glumci tvrde da je u usporedbi s filmom serija daleko prljavija i nasilnija. „Zamislite da posjećujete isti bar u različito vrijeme tijekom tjedna. Film je kao kada odeš u bar subotom navečer kada su svi u svom najboljem izdanju, kao i sam bar. Mi dolazimo četvrtkom u 3 ujutro, kada je pod ljepljiv, svađate se sa svojom djevojkom, a upravo treba stići i račun koji ne možete platiti“, izjavio je Chris O’Dowd.

Autor serije je Davey Holmes, producent koji stoji iza serija Besramnici, In treatment, Damages. Kompletne sezone obje serije možete gledati na Pickboxu.

Komentiraj

Komentara