Nesreća nevinih – Briljantna nova ekranizacija najboljeg romana Agathe Christie

Nesreća nevinih (Ordeal by Innocence), adaptacija je kraljice krimi priča Agathe Christie koji i ona smatra najboljim romanom koji je ikada napisala. Uznemirujuća i mračna serija o odrastanju i obiteljskim tajnama poigrat će se vašim živcima pa ako ste spremni na taj izazov – pridružite se na Pickboxu!

Najbolji roman Agathe Christie (njezinim riječima!)  dobio svoju briljantnu ekranizaciju

1954., Škotska, vrijeme božićnih blagdana. Na bogatom imanju obitelji Argyll pronađeno je tijelo majke Rachel. Hladnokrvno ubojstvo, bez pogovora. Sumnje padaju na Rachelina najmlađeg posvojenog sina Jacka koji biva uhićen. No 18 mjeseci poslije čovjek imena Dr. Calgary pojavljuje se tvrdeći da ima alibi za Jacka. Kreće potraga…

Početak je to adaptacije romana Nesreća nevinih (Ordeal by Innocence) kraljice kriminalističkih priča Agathe Christie iz 1958. koji se smatra jednim od njezinih najboljih romana, a i sama spisateljica tvrdila je da je to najbolji roman koji je ikada napisala.

Novu ekranizaciju gledajte na Pickboxu

Sve četiri epizode briljantne detektivske miniserije snimljene ove godine možete ekskluzivno gledati od 20. srpnja na Pickbox.tv samostalnoj usluzi, a ako ste korisnik MAXtv-a ili MAXtv To Go aplikacije, dobra je vijest što svake nedjelje s početkom u 20.00 sati od 22. srpnja možete pogledati jednu epizodu ove uzbudljive serije. Pickbox TV kanal dostupan je u osnovnom paketu MAXtv usluga.

>> 25 novih filmova – Pickbox propisuje jedan film na dan za bolji san

 Mračne obiteljske tajne

Roman Nesreća nevinih uvodi nas u priču Rachel, imućne žene koja nažalost nikada nije mogla imati vlastitu djecu. Posvajanjem petero neželjenih mališana pokušala je od njih napraviti savršenu djecu. No svako od Rachelinih petero djece po odrastanju imalo je problem s činjenicom da ih je usvojila neurotična majka i poprilično bizaran otac. Nakon Rachelina ubojstva, obitelj Argyll prisiljena je vratiti se svakodnevnom životu, dok istodobno nova saznanja o ubojici i mračne, teške obiteljske tajne izlaze na vidjelo.

Glumačka postava serije može se itekako pohvaliti nekima od najpoznatijih britanskih glumaca. Uz Billa Nighyja (Leo Argyll) koji se, nakon što mu je žena ubijena, priprema oženiti za nesnosnu (ali zanosnu) tajnicu Gwendu (Alice Eve), a poznajemo ga iz filmova poput „Pirati s Kariba“ i „Harry Potter“ franšize. U seriji glumi i 53-godišnja Ann Who (Rachel Argyll), ne baš najbrižnija majka svojoj posvojenoj djeci. Ann smo gledali u filmovima „Sati“ i „Četiri vjenčanja i sprovod“.

Eleanor Tomlinson (Marry Durrant) najstarija je od posvojene djece i iskreno mrzi svoju maćehu Gwendu, a Matthew Goode (Philip Durrant) ušao je u obitelj Argyll oženivši se s Mary, no to nije najsretniji brak na svijetu. Christian Cooke kao Mickey Argyll zamijenio je originalnog glumca Eda Westwicka (Gossip Girl) jer je Ed tada bio povezan sa seksualnim skandalom.

Matthew Goode o atmosferi na setu: „Priča je veoma mračna i uznemirujuća, no riječ je o Agathi Christie, stoga i ne čudi! Ipak, katkad smo se morali razveseliti. Sreća je što glumim jednog nadasve smiješnog lika koji je u invalidskim kolicima, ljut na cijeli svijet i pod utjecajem raznih supstanci – to je bilo prezabavno utjeloviti.“

>> Zvijezda Poldarka Eleanor Tomlinson – Obojala sam kosu u crveno zbog lika Demelze (INTERVJU)

Sarah Phelps se adaptacijom romana Agathe Christe ujedno poigrava živcima gledatelja polako otkrivajući komadiće nevjerojatne slagalice i kockajući se našim očekivanjima. Kuća obitelji Argyll naizgled je idilična, ali kako se djeca postupno budu prisjećala svog djetinjstva, tama će izaći na vidjelo. Ako ste čitali knjigu, znajte da je producentica promijenila kraj priče stoga se usudite samo predvidjeti tko je ubojica posrnule „Velike majke“!

Anne Chancellor (Rachel Argyll): „Mnogo je žena radilo na seriji, uključujući direktoricu Sandru Goldbacher i producenticu Sarah Phelps. Ljudi su možda mislili kako je Agatha Christie bila sentimentalna, slatkasta i jeftina, ali serija je zapravo čista gotika s melodramom.“

>> Nesreća nevinih (Ordeal by Innocence) gledaj na Pickboxu

Komentiraj

Komentara